1 octombrie Ziua Urticariei

ziua urticariei

Ziua urticariei, sarbatorita pe 1 octombrie, este o oportunitate de a atrage atentia asupra impactului pe care il are urticaria asupra calitatii vietii pacientului. Episoade sporadice de urticarie oricine poate avea intr-un anumit moment al vietii. Copiii prezinta frecvent eruptii urticariene, fie ca sunt datorate alimentelor nepreparate corespunzator, alergiilor alimentare, fie parazitilor sau infectiilor. Important este ca sunt trecatoare si nu lasa urme in urma lor.

Urticaria cronica este acea forma de urticarie care necajeste foarte tare pacientii, le afecteaza activitatile zilnice casnice si de la locul de munca sau scoala, le afecteaza somnul. Urticaria cronica are o durata de cel putin 6 saptamani, uneori poate tine ani de zile. In acest timp pacientul experimenteaza eruptii mai mult sau mai putin intinse pe corp, mancarimi de piele de intensitati diferite care il deranjeaza si ii creaza disconfort. Uneori, pe langa eruptii cutanate, pot apare si umflaturi in diverse zone ale corpului (fata, buze, ochi, membre, etc). Tratamentele simptomatice de multe ori nu sunt eficiente, moment in care pacientul devine si mai necajit si frustrat ca nu au rezultatul scontat, plimbandu-se de la un medic la altul, in cautarea solutiei eficiente.

Si in urticarie ca si in alte afectiuni s-au gasit solutii si pentru acesti pacienti care nu raspund la tratamentele clasice, simptomatice. Terapia cu anticorpi monoclonali are succes in aceste cazuri. Consta in administrarea unor injectii subcutanat, periodic, din 4 in 4 saptamani, o perioada de 6 luni. Pacientii care urmeaza acest tratament sunt in sfarsit controlati, se pot odihni noaptea si isi pot desfasura normal activitatile zilnice.

Sfatul meu este sa discutati cu medicul care va evalueaza urticaria si sa acceptati solutiile inovatoare, daca aveti forme severe de urticarie, care nu cedeaza la medicatia simptomatica.

Acceptati solutiile terapeutice inovatoare, daca aveti forme severe de urticarie, care nu cedeaza la medicatia simptomatica.

Articole asemanatoare

Comentarii (2)

Bună seara!
Ma chinui și eu deja de o luna și jumătate cu urticarie acuta, si nustiu ce sa mai fac, la cite pastile am baut si nici un rezultat, ori cum îmi apar pete roșii și foarte tare ma maninca pielea după ce ma scarchin se invinetesc, din ce cauza?
Multumim frumos!

Buna ziua, este necesar consult alergologic pentru a vedea care ar putea fi cauza.Multa sanatate!

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.