Adevar sau mit “masca imi scade oxigenul”

masca de protectie

Masca de protectie un subiect si un motiv de ingrijorare pentru pacientii astmatici si nu numai. In ultimul timp, de cand masca este obligatorie in spatiile inchise, iar recent si in spatiile deschise aud frecvent “nu pot respira cu masca”, “masca imi ia oxigenul”, “simt ca ma sufoc, mai ales ca am astm bronsic” etc.

Alergoshop.ro

Dragi pacienti, ai mei sau ai colegilor mei, cei care aveti astm bronsic sau alte probleme respiratorii, purtati masca! Mai ales dvs. cei care trebuie sa va protejati cel mai mult, de orice viroze si mai ales in aceasta perioada pandemica COVID.

Credeti-ma pe cuvant, masca de protectie nu va ia oxigenul. Puteti respira normal si in organism patrunde cantitatea normala de oxigen. Ganditi-va ce ar insemna daca masca ar bloca patrunderea oxigenului, pentru categoriile de risc care pe langa masca, trebuie sa poarte si viziera. Toate aceste persoane ar trebui sa fie hipoxice si sa li se administreze oxigen.

Este un mit ca “masca iti ia oxigenul”. Daca astmul bronsic sau orice boala ati avea, este bine controlata medicamentos, nu aveti de ce sa va temeti. Luati corect medicatia antiastmatica si purtati masca pentru a va proteja pe dvs. dar si pe cei dragi. Daca simtiti ca problema respiratorie pe care o aveti, nu este bine controlata si aveti simptome respiratorii (tuse, respiratie grea, etc) discutati cu medicul dvs curant si programati o vizita. Nu intrerupeti medicatia, decat la indicatia medicului.

medic alergolog

Daca problema respiratorie nu este controlata, iar saturatia oxigenului este redusa si masca deranjeaza, atunci cel mai probabil aveti nevoie de asistenta medicala si nu ezitati sa contactati medicul curant.

Nu va ingrijorati, aveti incredere in medicul dvs si discutati cu el despre acest subiect. Cu siguranta, veti primi explicatiile necesare si va veti convinge, ca masca de protectie nu face rau, ci dimpotriva dupa cum ii spune si numele, va protejeaza.

Purtati masca de protectie si daca exista motive de ingrijorare discutati cu medicul dvs. – acesta este sfatul meu ca medic alergolog. Multa sanatate!

Articole asemanatoare

Comentarii (2)

Bună seara! Dacă am BPOC, ar fi indicat să fac vaccinul? Specific că lucrez în învățământ.

Buna ziua, da, va puteti vaccina, dar inainte, programati-va la un consult pneumologic si efectuati si o spirometrie, pentru a vedea functia pulmonara. Multa sanatate!

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.