Adolescentii alergici, mai predispusi la anxietate

rinita alergica

Alergiile afecteaza aproape 50% din populatia Europei. Rinita alergica afecteaza aproximativ 100 milioane de europeni, adulti, adolescenti si copii. Impactul alergiilor asupra populatiei este foarte mare, ajungand ca persoanele alergice sa sufere atat ziua cat si noaptea din cauza alergiilor. Studiile arata ca adolescentii alergici, ajung sa sufere de anxietate din cauza oboselii create de simptomele de alergie si privarii de somn.

https://acaai.org/news/adolescents-hay-fever-have-higher-rates-anxiety-and-depression-lower-resistance-stress

Rinita alergica se manifesta prin rinoree apoasa, nas infundat, mancarime de nas si/sau ochi, ochi rosii si lacrimare excesiva. Lasata netratata de catre adolescenti poate duce la astm bronsic.

Adolescentii alergici, prezinta frecvent rinita alergica sau astm bronsic. Adolescentii sunt rebeli, de multe ori refuza consultul alergologic si simptomele devin tot mai chinuitoare. Adolescentii alergici ajung sa nu doarma noptile si sa lipseasca de la scoala, iar performantele scolare sunt reduse datorita lipsei de odihna.

Rinita alergica lasata netratata de catre adolescenti, afecteaza viata de zi cu zi, atat acasa cat mai ales la scoala. Consulta medicul alergolog daca observi ca, copilul tau, adolescent, prezinta simptome de alergie. Acestea pot fi nas infundat persistent, secretii nazale apoase, lacrimare, mancarime de nas si ochi sau chiar tuse seaca. Medicul alergolog iti va spune cum sa te feresti de alergeni si cum sa tratezi alergia.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.