Adolescentii cu alergii, mai predispusi la anxietate

rinita alergica

Alergiile afecteaza aproape 50% din populatia Europei, iar rinita alergica aproximativ 100 milioane de europeni, adulti, adolescenti si copii. Impactul alergiilor asupra populatiei este foarte mare, ajungand ca persoanele alergice sa sufere atat ziua cat si noaptea din cauza alergiilor. Studiile arata ca adolescentii ajung sa sufere de anxietate din cauza oboselii create de simptomele de alergie si privarii de somn.

https://acaai.org/news/adolescents-hay-fever-have-higher-rates-anxiety-and-depression-lower-resistance-stress

Rinita alergica se manifesta prin rinoree apoasa, nas infundat, mancarime de nas si/sau ochi, ochi rosii si lacrimare excesiva. Lasata netratata poate duce la astm bronsic.

Adolescentii sunt de multe ori afectati mai tare de rinita alergica, de multe ori refuza consultul alergologic si simptomele devin tot mai chinuitoare. Ajung sa nu doarma noptile si sa lipseasca de la scoala, iar performantele scolare sunt reduse datorita lipsei de odihna.

Rinita alergica lasata netratata, afecteaza viata de zi cu zi, atat acasa cat mai ales la lucru/scoala. Consulta medicul alergolog daca observi ca, copilul tau prezinta nas infundat persistent, secretii nazale apoase, lacrimare, mancarime de nas si ochi sau chiar tuse seaca. Medicul alergolog iti va spune cum sa te feresti de alergeni si cum sa tratezi alergia.

0

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu