Alergia copiilor la pisica

alergic la pisica

Aparitia unui animalut de companie in viata fiecaruia dintre noi este un motiv de bucurie. Copiii sunt cei mai fericiti si de cele mai multe ori, ei isi doresc tare un animalut de companie. Pisica este unul dintre animalutele frecvent intalnite in locuinte, sau pe langa casa. Pisica este un animalut care poate da alergii de la forme usoare la forme severe.

Cum se manifesta alergia la pisica?

Persoanele alergice la pisica au de obicei simptome respiratorii:

  • stranuta des in jurul pisicii
  • scarpina nasul frecvent
  • au secretii nazale apoase
  • au nas infundat
  • tusesc sau au respiratie greoaie chiar si suieratoare

Uneori se intampla ca unele persoane sa dezvolte eczeme pe piele, local, unde a lins pisica. Alteori alergia la pisica poate accentua eczema alergica, intensificand mancarimile de piele si eczema.

Cum pot afla daca sunt alergic la pisica?

Prezenta simptomelor de mai sus indica alergie. Este necesar consult alergologic si testare cutanata sau analize de sange pentru a gasi cauza alergiei. Testarea cutanata nu este dureroasa si ofera un rezultat rapid in 15 minute. Este efectuata de medicul alergolog, in cabinet.

Ce masuri sunt necesare pentru a controla alergia?

In primul rand este necesara administrarea medicatiei pentru a ameliora simptomele. Este necesara evitarea contactului cu alergenul, in cazul de fata pisica. Stiu, de multe ori este greu de renuntat la animalutul de companie. In astfel de situatii se recomanda:

  • a nu se lasa pisica sa intre in dormitor
  • administrarea de hrana care sa contina anticorpi neutralizanti, care se leaga de alergenul pisicii, reducand alergenii liberi (se gaseste in petshop-uri). Intrebati de mancare pentru pisici, cu apartinatori alergici la pisica.
  • daca reusiti, spalati saptamanal pisica
  • exista spray-uri care pot reduce alergenii
  • pentru cei care locuiesc la casa, solutia ar fi sa tina pisica in curte

Alergenii pisicii se pot mentine in locuinta pana la 6 luni, de la indepartarea pisicii din locuinta. Alergia la pisica poate da frecvent rinoconjunctivita, dar uneori, poate da astm bronsic alergic. Exista si solutii de tratare a acestei alergii, exista imunoterapie. Acest tratament (imunoterapia) are rolul de a ghida sistemul imun sa produca anticorpi protectori fata de pisica, in locul anticorpilor de alergie. Discutati cu medicul dvs alergolog despre acest tratament.

Multa sanatate!

Prezenta unui animalut de companie asociata cu aparitia simptomelor de alergie, necesita consult alergologic. Trebuie exclusa alergia la animalutul de companie.

Articole asemanatoare

Comentarii (4)

Am un nepoțel care are erupții pe piele a zis că e alergic acum a fost în tabăra și la dus de urgenta la spital cu fata umflata ii curgeau ochii am văzut din fotografia care mi-a trimis o fata ei stau in Brașov a zis că s-ar fi jucat cu o pisică ce tratament ar putea exista că sa nu mai facă alergii nu-l poți ține închis tr să meargă în colectivitate o să meargă și la ștranduri nu l poți ține r copil acum are 8 ani va mulțumesc

Buna ziua, este necesar consult alergologic si testare cutanata pentru a vedea la ce este alergic. Apoi se poate discuta despre tratament de desensibilizare. Da, exista si pt alergia la pisica tratament de desensibilizare. Multa sanatate!

Buna seara, copilul meu prezinta eczeme pe manute, cateva pe burtica, spate sau picioare, dar nu peste tot si respira cu suierat asa mai greoi…… Mentionez ca avem pisica in casa de 4 luni…… Nu reusim sa ii depistam alergia….

Buna ziua, mergeti la un consult alergologic si testare cutanata. Pisica poate da alergie si simptome de astm bronsic (respiratia suieratoare poate fi unu dintre simptome). Multa sanatate!

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.