Analizele se interpreteaza in functie de simptome

simptome_alergice_copii
Alergologultau.ro a fost creat din dorinta de a aduce cat mai multe cunostinte legate de alergii in randul oamenilor. De multe ori pacientii alergici sunt indrumati tardiv catre alergolog. Scopul acestei pagini este sa ofere educatie de specialitate si sa ofere raspunsuri si sfaturi persoanelor cu alergii. Numarul intrebarilor de pe site este tot mai mare si ma bucur sa vad ca exista adresabilitate tot mai mare si tot mai rapida in serviciul de alergologie.
Pentru ca de multe ori primesc intrebari legate de analize si analize pentru interpretare, tin sa amintesc ca acest lucru nu poate fi facut decat in urma unui consult. Medicul trebuie sa stie ce simptome sunt prezente, pentru a putea sa interpreteze corect analizele. Uneori analizele pot avea rezultate fals pozitive sau fals negative, iar interpretarea strict a analizelor poate duce la un diagnostic eronat.
De exemplu, copil cu analize pozitive pentru alergia la morcov, cartof, telina, dar fara simptome dupa consumul acestor alimente, nu poate fi catalogat cu alergie alimentara.
Un alt exemplu copil cu simptome de alergie la consumul de alune, arahide, dar cu analize negative este diagnosticat ca fiind cu alergie la arahide, alune.
Discutati inainte cu medicul alergolog sau de alta specializare si apoi, in urma consultului, indreptati-va catre analize. Google poate fi un sfatuitor bun, dar de cele mai multe ori poate da gres, tocmai pentru ca nu poate face o evaluare corecta a simtomelor si analizelor ca un medic.
ziua astmului bronsic
Este gresit sa interpretam doar analize, aceste se verifica in functie de simptomele prezente. Consulta medicul inainte si apoi mergi catre analize.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.