Intrebarea „se pot face teste de alergie la copiii mici ?” o aud foarte des in cabinet. Raspunsul este da. Da, se pot testa. Da se pot face si analize din sange pentru a confirma sau nu alergia la copiii mici. Este falsa afirmatia conform carie, este o varsta de la care putem testa sau putem verifica din sange alergiile. Nu este o varsta prea mica pentru a verifica daca un copil este sau nu alergic.
Cand si cum se poate administra EpiPenul cu adrenalina ? Este o intrebare des adresata de catre parintii copiilor cu alergii severe. EpiPenul cu adrenalina se recomanda in situatii de alergii severe, amenintatoare de viata. Aceste alergii pot fi date de catre alimente, intepaturi de …
La copii, unele alimente pot declansa crize de respiratie, crize de astm bronsic, wheezing, etc. Se intampla atunci cand copilul dezvolta alergie la alimentul respectiv. Uneori aceste crize respiratorii sunt singurele simptome care apar dupa consumul alimentului respectiv.
Care sunt alergenii din casa de care trebuie sa ne ferim? Este o intrebare al carei raspuns poate fi uneori uimitor. In locuinta, in casa, indoor, oricat de multa curatenie am face, suntem inconjurati de o multitudine de lucruri. Pornind de la substantele volatile pe care le elibereaza parfumurile, detergentii…
Incepand cu luna septembrie persoanele cu astm bronsic prezinta cele mai multe acutizari ale astmului bronsic. De ce se intampla acest lucru in septembrie? vom afla in randurile care urmeaza, o situatie particulara la noi in tara fiind concentratia ridicata a polenului de ambrozie.
Dermatita alergica o afectune frecvent intalnita la bebelusi si copii. Pielea uscata, aspra, cu pete rosii, care produce mancarime este elementul cheie in dermatita alergica. Obrajii si zonele din jurul incheieturile sunt locurile frecvent afectate de dermatita alergica.
Astmul bronsic poate fi declansat de furtuna, o realitate observata si in randul pacientilor, nu doar in teorie. Persoanele cu alergie la polenuri si mucegaiuri, precum si persoanele astmatice, prezinta simptome de astm atunci cand se schimba vremea, cand ploua sau cand sunt furtuni.
Incalzirea globala si impactul ei asupra alergiilor este un subiect intens discutat la toate congresele si conferintele nationale si internationale. Cu totii resimtim ca temperaturile sunt tot mai mari si pe perioade tot mai lungi. Aceasta situatie conduce spre o polenizare mai mare a plantelor si implicit spre o crestere a concentratiei de polen in aer.
Alergia la vopsea de par este frecvent intalinita in randul femeilor. Datorita situatiilor frecvente in care femeile alergice nu gasesc o solutie „safe” pentru a vopsi parul, am inceput aceasta campanie de testare gratuita a unor vopsele de par hipoalergenice.
Testarea vopselelor hipoalergenice este Gratuita!
Dragi pacienti, in perioada 26 iunie – 8 iulie cabinetul de alergologie este inchis. In aceasta perioada voi fi in concediu de odihna. Programarile se pot face in continuare, doar online, direct pe site. Consulturile se vor relua din data de 8 iulie. Va multumesc pentru intelegere!
Astmul bronsic alergic este frecvent intalnit la copii si adultii tineri. Prezenta alergiei la acarieni din praful de casa, la polenuri, la mucegaiuri si uneori la epitelii de animale asociata cu prezenta simptomelor – tuse seaca, wheezing, respiratie grea, lipsa de aer – trebuie sa indrume pacientul catre medicul alergolog.
Odata cu venirea primaverii si inmugurirea pomilor, apar si simptomele de alergie la polenul pomilor de primavara. Incalzirea vremii favorizeaza polenizarea plantelor. Pomii de primavara, in special cei care nu infloresc, dau frecvent alergie. Acestia sunt: mesteacan, fag, stejar, plop, salcie, alun, arin, etc. Pomii care fac flori sunt mult mai putin alergenic, exceptie face teiul.