Articole si noutati

Alergia la polen primavara - dr Ramona Muresan 640px

04 apr.: Alergia la polen primavara. Afla de ce sa te feresti si cum

Odata cu venirea primaverii si inmugurirea pomilor, apar si simptomele de alergie la polenul pomilor de primavara. Incalzirea vremii favorizeaza polenizarea plantelor. Pomii de primavara, in special cei care nu infloresc, dau frecvent alergie. Acestia sunt: mesteacan, fag, stejar, plop, salcie, alun, arin, etc. Pomii care fac flori sunt mult mai putin alergenic, exceptie face teiul.

Alergia la metale

29 feb.: Alergia la metale. Atentie la protezele metalice si implanturile dentare!

Alergiile de contact sunt tot mai des intalnite. Alergia la metale este cea mai intalnita forma de alergie de contact. Atunci cand stim ca suntem alergici la metale si este necesara o interventie dentara sau protezare de orice fel, care contine material metalic, este necesar sa discutam cu un medic alergolog. Unele materiale continute in implanturile dentare, proteze de membre sau altfel de proteze pot cauza alergie de contact.

Alergia la acarienii_ Simptome, prevenție și tratament - dr Ramona Muresan 640px

12 feb.: Alergia la acarieni

Alergia la acarienii din praful de casa este frecvent intalnita, atat la adult cat mai ales la copii. Cele mai frecvente simptome date de alergia la acarieni sunt de natura respiratorie, dar pot aparea si modificari la nivelul pielii. In general simptomele sunt mai frecvente iarna, cand concentratia lor in casa este mult mai mare. Lasata netratata alergia la acarienii din praful de casa se poate complica cu astm bronsic alergic.

Alergia la oja - dr Ramona Muresan 640

17 oct.: Alergia la oja si la alte produse pentru manchiura

Se spune ca la prima intalnire, privirea si mainile joaca un rol important in realizarea primei impresii. Mainile trebuie sa fie curate, cu o manichiura frumoasa, ingrijita. Femeile pun si mai mare accent pe manichiura, iar apelarea la servicii de manihciura este tot mai des intalnita. Produsele pentru ingrijirea unghiilor sunt foarte diversificate, pornind de la …

Alergia la intepatura de albina sau viespe

17 aug.: Alergia la intepatura de albina sau viespe

Alergiile la insecte sunt frecvent intalnite in sezonul cald. De primavara pana toamna, suntem expusi la insecte, de toate felurile. Cel mai adesea suntem intepati de tantari, viespi, albine, furnici, pureci, etc. Intepaturile de tantari, pureci si furnici dau frecvent reactii locale, care se amelioreaza repede. Intepaturile de viespe si albina sunt …

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.