Atentie! incepe sezonul polenului de ambrozie

rinita_alergica_copii

Ca in fiecare an, din pacate, ambrozia incepe sa polenizeze la inceputul luni august si continua pana prin octombrie. Aceasta perioada depinde mult de vreme. Daca vremea calduroasa incepe mai devreme si se mentine o perioada lunga de timp si planta va poleniza mai repede si pe o perioada mai lunga.

In tara noastra ambrozia este binecunoscuta pentru efectele ei nocive asupra sanatatii. De la an la an numarul pacientilor alergici este in crestere, iar varsta de debut a alergiei este tot mai mica.

Ce simptome ar trebuie sa atraga atentia asupra alergiei la polen de ambrozie?

Vreau sa atrag atentia asupra simptomelor si importantei prezentarii la medicul alergolog la aparitia simptomelor de alergie. Cel mai adesea persoanele care au alergie la polenul de ambrozie prezinta nas infundat, nasul curge apos, apare mancarimea de nas, ochi sau in gat si inrosirea ochilor. Uneori, alergicii la polen de ambrozie pot prezenta edeme oculare, tuse seaca, wheezing.

Este important sa recunoasteti simptomele si sa va prezentati la medicul alergolog pentru testare cutanata. Inainte de testarea cutanata este indicat ca medicatia antialergica sa fie oprita de ~ 5 zile (acest lucru se va decide impreuna cu medicul). Rezultatul la testarea cutanata se primeste in 15 – 20 minute.

teste cutanate alergologice

Cum se poate trata alergia la polen de ambrozie?

Medicatia in timpul sezonului nu poate fi decat simptomatica. Aceasta consta in spray nazal care sa reduca inflamatia alergica din nas si medicatie antialergica care sa reduca simptome ca stranutul, mancarimea de nas/ ochi. Medicatia are rol de a readuce starea de bine si de a preveni complicatiile alergiei, ca sinuzita, otita, astm bronsic. Tratamentul de desensibilizare nu se initiaza in timpul sezonului alergenic, ci cu 4 luni inainte de inceperea acestuia. Are rolul de crea toleranta fata de polenul de ambrozie, toleranta care se poate mentine pe o perioada lunga de timp.

Discutati cu medicul alergolog despre masurile preventive care pot usura simptomele alergiei la polen de ambrozie.

Polenul de ambrozie in fiecare an duce la o crestere a numarului de persoane alergice. Alege sa consulti medicul alergolog ca sa tratezi corect alergia pentru a evita complicatiile.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.