De ce alergiile alimentare sunt in crestere?

alergie alimente

La aceasta intrebare incearca sa gaseasca raspuns cercetatorii, care au pornit in studiul lor de la intrebarea – de ce bebelusii /copiii mici care sunt alaptati exclusiv sau consuma doar lapte praf, dezvolta alergii alimentare si dermatita atopica?

Se stie ca dermatita atopica este data in primul rand de factori genetici, modificari genice care duc la uscaciune excesiva a pielii, prurit cutanat si eczeme. Pe langa factorii genetici, studiile au aratat ca expunerea precoce a pielii la alimente cunoscute ca fiind alergene, prin nespalarea mainilor dupa consumul acestor alimente si  manevrarea copilului ar putea fi o cauza de producere/ agravare a dermatitei atopice, respectiv a alergiei alimentare.

De asemenea, folosirea excesiva a servetelelor umede se pare ca este un alt factor de risc pt accentuarea dermatitei. Servetelele umede lasa pe piele o pelicula fina de sapun care intrerupe bariera lipidica a pielii, cauzand astfel si mai multa uscaciune.

Studiile care sustin aceste cauze de crestere a numarului de alergii alimentare si dermatita atopica sunt momentan efectuate pe animale. https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180406085504.htm

In concluzie, pentru a reduce si mai mult riscul de a dezvolta alergii alimentare / dermatita atopica, chiar daca exista un teren genetic, inainte de a manevra copilul spalati-va pe maini, pentru a reduce urmele alimentare si incercati sa reduceti folosirea servetelelor umede.

0

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu