Halloween-ul, capricios pentru copiii cu alergii alimentare

Halloween

Halloween-ul safe sau nu, pentru copiii cu alergii alimentare?

Halloween-ul o sarbatoare capricioasa, in special pentru copiii care sufera de alergii alimentare. Pentru a le oferi posibilitatea si copiilor cu alergii sa se bucure de aceasta sarbatoare, FARE (food allergy research and education) a dezvoltat un proiect foarte interesant. Proiectul se numeste Dovleacul turcoaz (Teal pumpkin). Acest proiect este gandit pentru a oferi un Halloween “safe” copiilor cu alergii alimentare.

Teal pumpkin sau Dovleacul turcoaz, este o initiativa care se vrea worldwide. Dovleacul traditional est inlocuit cu unul turcoaz, daca sunt oferite alte surprize decat alimente (dulciuri) de Halloween. Astfel copiii cu alergii alimentare vor recunoaste dovleacul turcoaz si vor vizita doar acele locuinte care au la intrare dovleacul turcoaz.

Personal, initiativa FARE, mi se pare o initiativa foarte buna. De Halloween, numarul reactiilor alergice, anafilactice era in crestere. Stresul era ridicat, atat pentru copii, cat mai ales pentru parinti, care trebuiau sa fie atenti si sa citeasca etichetele dulciurile primite, inainte de a le oferi copiilor.

Care sunt alimentele care dau frecvent alergii alimentare?

Alimentele frecvent alergenice sunt laptele de vaca, oul, graul, soia, alune, arahide, peste, fructe de mare. Toate aceste alimente daca sunt consumate de care copiii cu alergii alimentare pot fi periculoase. Simptomele variaza de la un copil la altul, de la un aliment la altul.

Care sunt simptomele de alergie alimentara?

Simptomele respiratorii care trebuie sa va atraga atentia sunt: respiratie grea, suieratoare, stranut repetat, prurit orofaringian.

Simptomele cutanate, sunt frecvent asociate cu alergia alimentara: urticarie sau alt tip de eruptie cutanata, angioedem.

Tulburarile digestive, de asemenea, trebuie recunoscute de catre copii si parinti. Dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree, constipatie, scaune cu mucus sau sanguinolente, etc.

Reactia anafilactica este o reactie severa care poate sa apara dupa consumul alimentului care care copilul este alergic. Aceasta reactie anafilactica asociaza de regula simptome respiratorii, cutanate si digestive. Se recomanda purtarea unei truse minime de urgenta, care sa contina EpiPen cu adrenalina, pentru a trata la nevoie, reactia alergica severa.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.