Husele de pat antialergice, protectie fata de acarienii  din praful de casa

huse de pat antialergice

Acarienii din praful de casa

Alergia la acarienii din praful de casa este cea mai comuna alergie la alergenii din aer. Cea mai afectata categorie de varsta sunt copiii. Alergia la acarienii din praful de casa, apare la copii de la varste mici. Alergia la acarienii din praful de casa este cea mai frecventa cauza de astm bronsic, rinita alergica la copii si tineri. Tocmai din acest motiv este foarte important sa evitam contactul cu acarienii, folosind huse de pat antialergice.

Ce sunt acarienii?

Alergia la “praful de casa” este un termen popular, de fapt alergia este cauzata de acarienii din praful de casa, care sunt ca niste paianjeni mici, microscopici, care se hranesc cu scuame ale pielii, gasindu-se frecvent in saltele, canapele, perne cu pene, carti vechi, covoare, draperii, jucarii de plus, etc.

Acarienii din praful de casa sunt alergeni care se gasesc in aer tot timpul anului, sunt pereni. De regula, produc simptome pe perioada rece, cand aerisim mai putin camerele si astfel concentratia de acarieni din interiorul locuintei este mai mare. Se dezvolta bine in caldura si umiditate ridicata.

Pacientii alergici la acarienii din praful de casa prezinta simptome ca rinoree apoasa, nas infundat, mancarimi de nas, ochi, tuse seaca si chiar wheezing si respiratie grea. Pot produce si alergie cutanata manifestata prin prurit cutanat, eczema sau chiar urticarie. Alergia la acarienii din praful de casa  accentueaza dermatita alergica.

alergie praf de casa

Cum putem afla daca suntem alergici?

Daca copilul prezinta simptome ca nas infundat persistent, ii curge nasul apos, stranut frecvent, se scarpina la nas, tuseste sec dimineata sau noaptea trebuie consultat medicul alergolog.

Testarea cutanata la alergenii din aer este indicata la persoanele cu simptome respiratorii ca cele de mai sus. Testarea cutanata consta in aplicarea unor picaturi pe antebrate, care ulterior sunt intepate discret cu o lanteta. Rezultatul se citeste in 15 minute. Acest test se poate efectua la: copii > 1 an, fara eruptii cutanate si pacientul nu trebuie sa fie sub  medicatie antialergica cu aproximativ 4 zile inainte de testarea cutanata.

Evitarea contactului cu acarienii din praful de casa

Prima masura care trebuie luata, pentru tratarea alergiei, este reducerea contactului cu acarienii din praful de casa:

  • pernele cu pene trebui sa fie inlocuite cu perne antialergice si invelite cu huse de perne antialergice
  • trebuie evitata depozitarea cartilor in dormitor
  • jucariile de plus nu trebuie depozitate in dormitor; daca copilul prefera o jucarie de plus, aceasta va fi congelata pentru 24 ore si apoi spalata la >60 grade Celsius pentru a distruge acarienii
  • lenjeria de pat se va spala saptamanal la >60 grade Celsius,
  • se vor evita saltelele vechi, salteaua trebuie aspirata saptamanal si se va folosi o husa de pat antialergica
  • se va evita cazarea in case, hoteluri sau case de vacanta vechi, neaerisite
  • se recomanda folosirea de: huse de perne anitialergice, huse antialergice de pilote sau huse de pat antialergice

Medicatia simptomatica trebuie administrata conform schemei prescrise de catre medicul alergolog. Medicatia curativa consta in imunoterapie sau vaccinare antialergice. Imunoterapia fie sublinguala, fie subcutanata se incepe la recomandarea medicului alergolog, in afara perioadei de simptome alergice. Tratamentul curativ are rolul de a vindeca alergia si dureaza minim 3 ani.

Husele de pat antialergice te protejeaza de acarieni

Stim de alergia la acarieni, dar nu ne gandim sau nu ne place sa ne gandim ca acarienii dorm cu noi in pat. Cand dormi, petreci cel putin 7 ore in contact cu acarienii din praful de casa. Persoanele alergice, copiii in special, au simptome de alergie noaptea sau dimineata. De ce? Contactul prelungit din timpul noptii cu acarienii, produce simptomele de alergie.

Vestea buna este ca putem indeparta acesti acarieni din pat, prin spalarea frecventa a lenjeriei la > 60 grade C. Mai confortabil, decat sa tot speli lenjeria este folosirea unei huse de pat antialergice. Pe piata se gasesc nenumarate tipuri de huse care zic ca sunt antialergice. Haideti sa vedem in ce consta o husa de pat antialergica, eficienta sau o husa de perna antialergica eficienta.

Husa de pat sau de perne antialergica este facuta dintr-o tesatura densa, atat de densa incat nu pot patrunde prin ea acarienii care sunt microscopici. Porii dintre tesatura trebuie sa fie foarte mici, sub 10 microni, astfel incat sa nu treaca prin tesatura nici excrementele acarienilor care sunt foarte alergenice.

Ca si material, husa de pat sau perna antialergica poate fi din bumbac, material sintetic sau o combinatie intre cele doua. Materialul sintetic este mai rezistent in timp fata de bumbac. Cred ca varianta castigatoare ar fi combinatia dintre cele doua, beneficiind astfel de o tesatura moale, placuta la atingee dar si rezistenta in timp.

De asemenea, husa de pat sau de perna antialergica trebuie sa permita aerisirea, sa fie permeabila fata de transpiratie si sa nu ramana uda, creand astfel disconfort.

Consulta medicul alergolog si asculta-i sfatul legat de folosirea huselor de pat sau huselor de perne antialergice. Pacientii care le folosesc sunt multumiti. Simptomele de alergie s-au imbunatatit dupa folosirea huselor de pat sau de perne antialergice.

Alergoshop.ro - Produse hipoalergenice certificate

Huse antiacarieni certificate, de maxima eficienta impotriva acarienilor.

Huse antialergice de saltea, perne sau pilota, incepand de la 90,64 Lei

husa antiacarieni
Alergoshop.ro - Produse hipoalergenice certificate

Huse antiacarieni certificate, de maxima eficienta impotriva acarienilor.

Huse antialergice de saltea, perne sau pilota, incepand de la 90,64 Lei

husa antiacarieni

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.