Mara Oprea Intrebare de acum 5 luni zile
Buna ziua,
 
Va scriu cu rugamintea de a ne oferi, daca se poate, opinia medicala cu privire la situatia sotului meu.
Sotul meu,44 ani, persoana care a mai avut diverse epsioade de alergii uneori in trecut, a inceput sa dezvolte o iritatie din data de 19 martie, la nivelul fetei si trunchiului superior – burta,spate,maini. Am consultat dermatologul nostru, doar prin poze si telefon fiindca nu se afla momentan in tara, si a primit tratament cu medrol, borenar si antihistaminice si regim alimentar. S-a banuit o intoxicatie cu histamina sau alergie la dezinfectanti sau masca. Precizez ca lucreaza intr-un domeniu din care nu poate sa lipseasca de la serviciu dar lucreaza in birou.(nu in domeniul sanitar). Din data de 19 martie, a avut zile in care bubele treceau -in sensul in care nu erau asa vizibile, dar erau acolo, ca si cum erau in adormire, si zile in care iar se inflamau. A oprit orice folosire de dezinfectant si am incercat sa determinam influenta alimentatiei asupra acestei iritatii dar nu am reusit sa concluzionam asupra cauzei.
Intre timp a trecut prin diverse etape de tratament, ultima fiind cu Prednison, 10 pastile pe zi si 2 antihistaminice, tratament care a determinat disparitia treptata a iritatiei. La oprirea lui insa, cu regim alimentar, bubele au reaparut.
A facut si diverse analize, dintre care doar Activitatea DAO in ser a avut o valoare in afara limitei, respectiv 9.4,care pare sa indice ca este o problema legata de histamina.
 
Va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate opinia dumneavoastra si necesitatea tratamentului cu Daosin/ Daofood sau daca stiti alt tratament in cazul problemelor cu histamina.
 
 
Va multumesc anticipat.
 
 
Mara Oprea
0744.325.144


1 Raspunsuri
dr Ramona Muresan Echipa s-a raspuns acum 5 luni zile
Buna ziua, cel mai important la scaderea DAO este gasirea si tratatrea cauzei. Fie consum exagerat de histamina, fie tulburari digestive sau anumite medicamente. Regimul sarac in histamina este indicat , in acest articol veti gasi ce alimente sunt bogate in histamina pentru a le evita https://www.alergologultau.ro/intoleranta-la-histamina/. Daosin poate fi indicat dupa ce ati eliminat cauzele si daca nu este eficient regimul alimentar. Multa sanatate!


Raspunsul tau