Intrebari si raspunsuriCategorie: Dermatita atopicaDermatita atopica bebe 2.5 luni
Prelipcean Stefan Intrebare de acum 6 luni zile
 
Buna ziua!
Avem un bebe de 2 luni jumate si a fost diagnosticat cu dermatita atopica.
Avand in vedere situatia actuala nu il mai putem duce la control.
Pe langa aceasta dermatita , de aproape o luna are diaree, cu multe scaune , insotite cu urme de sange. Neputand merge la.vreun specialist am incercat sa vorbim cu numerosi medici pediatrii care i au recomandat la sotie sa scoata din alimentatie diferite alimente. Dar dupa aproape o luna nu este nicio schimbare. 
Dermatita in unele zile dispare aproape complet.
Sotia msnanca doar pui, cartofi si paste iar ca bautura ceaiul de fenicul si chimen.
Pot fi alergene alimentele de mai sus?
3 Raspunsuri
dr Ramona Muresan Echipa s-a raspuns acum 6 luni zile
Buna ziua, de regula, lactatele si soia consumate pe perioada alaptarii pot accentua dermatita atopica si se pot insoti de scaune diareice cu firisoare de sange. Cartoful poate da uneori reactii alergice. Daca diareea persista, fiind asa mic trebuie evaluat de catre medicul pediatru, daca este posibil un pediatru gastroenterolog, pentru a face mai multe investigatii. Nu este indicat un regim alimentar asa sarac, la mama, deorece priveaza atat mama cat si copilul de anumite alimente. Pentru copil cu atat mai mult nu este ok, deoarece poate fi un factor favorizant pentru dezvoltarea alergiilor la alimente. Pentru dermatita atopica, aplicati crema emolienta pt piele atopica, dimineata si seara, neaparat dupa baita. Limitati baile la 2 – 3 zile, nu zilnic. Timpul de baie sa nu fie mai mare de 15 minute. Multa sanatate!
Prelipcean Stefan s-a raspuns acum 6 luni zile

Multumesc!

dr Ramona Muresan Echipa s-a raspuns acum 6 luni zile
Buna ziua, doar vazand analizele, fara sa consult sau sa examinez copilul, pare sa fie o anemie hipocroma microcitara. Necesita efectuarea unor analize suplimentare, a sideremiei si feritinei serice. Posibil sa fie prin deficit de fier, dar acest lucru il va stabili medicul care urmareste copilul, pediatru sau medicul de familie. Efectuati analizele cand puteti si consultati medicul care are in evidenta copilul. Multa sanatate!