Intrebari si raspunsuriCategorie: Alergii respiratoriiNu poate respira – alergie
Adriana Cosnita Intrebare de acum 5 luni zile
Buna ziua!
Fiul meu are 17 ani si conform testarii cutanate prick i -au iesit urmatoarele rezultate:
-dermatoph. pter – 6mm, 
-dermatoph. far – 5mm
-histamina – 4 mm
-polen 5 graminee am – 7 mm
-polen Ambrosia – 3 mm
-polen Artemisia – 2 mm
-prezinta sensibilitate la acarieni.
De o saptaman fie i se infunda nasul (cel mai des) fie ii curge, stranuta foarte des si puternic, nu se poate odihni noaptea.
I am dat claritine, xyzal (1 pe zi), alternativ, ibusinus, parasinus (laternativ), spray cu apa de mare, uleiuri esentiale (rar)
Nu s-a ameliorat deloc.
Ce pot face?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Adriana Cosnita
 


1 Raspunsuri
dr Ramona Muresan Echipa s-a raspuns acum 5 luni zile

Buna ziua, este alergic la acarienii din praful de casa, la polenuri de ierburi si buruieni. Acesti alergeni dau alergie in sezoane diferite – acarienii din praful de casa dau simptome de alergie tot anul, dar predominant toamna-iarna, polenul de graminee in mai-iulie si august-octombrie polenul de buruieni, ambrozie. Este necesara medicatie antiinflamatorie, doar antialergicele nu ajuta. Ibusinus si parasinus nu ajuta in alergie. Pentru alergia la acarieni ajuta mult si masurile de evitarea a contactului cu alergenul. Puteti citi si in acest articol despre preventie https://www.alergologultau.ro/husele-de-pat-antialergice-protectie-fata-de-acarienii-din-praful-de-casa/. Sunt multe de discutat si va recomand sa consultati un medic alergolog pentru tratament . As recomanda de asemenea si analize necesare in vederea initierii imunoterapiei, tratament curativ. Multa sanatate!


Raspunsul tau