Intrebari si raspunsuriCategorie: Eczeme si dermatiteTeste de alergie nerelevante la copiii cu varsta sub 1 an
Madalina Calota Intrebare de acum 6 luni zile
Buna seara, fetita mea in varsta de 9 luni are o iritatie pe obraji si in coltul guritei. Atat medicul Pediatru cat si dr. Dermatolog ne au spus ca este o dermatita de contact (saliva acida in timpul aparitiei dintilor… Suzeta-desi le schimbam si nu ating suprafata obrazului) solutiile fiind: apa termala, creme emoliante sau cu cortizoni cand se agraveaza.
Nu am incercat inca acele creme cu cortizoni si problema persista… M am gandit sa i fac un panel de alergii dar… M am lovit de reticenta ambilor dr cum ca la copiii cu varsta sub 1 an nu sunt relevante rezultatele. 
 
Ce as putea sa fac? Nu pot identifica cauza acestei iritatii pt ca asa iritata e tot timpul (se atenueaza putin pe parcursul noptii. 
1 Raspunsuri
dr Ramona Muresan Echipa s-a raspuns acum 6 luni zile
Buna ziua, daca banuiti o alergie la ceva din aer sau aliment, puteti efectua panel alergeni mixt pediatric. Este relevant, deorece determina titrul de anticorpi de alergie din sange. De asmenea efectuati si IgE total. Daca este vorba despre o dermatita atopica, nu este obligatoriu sa fie alergica la ceva. Intradevar, crema emolienta pt piele cu dermatita atopica repara eczema, dar, daca pielea este foarte iritata, da usturime, iar copilul va refuza crema. Incercati pentru 2-3 zile, o crema cu un cortizon usor (hidrocortizon) cu 20 minute inainte de a aplica crema emolienta. Apoi ramaneti in continuare cu crema emolienta. Saliva prelungita pe obraji, barba, in jurul guritei poate fi un factor iritativ. Multa sanatate!