Modificarile climatice si alergiile la polenuri

alergiile la polenuri si incalzirea vremii

De-a lungul anilor cercetatorii ne atrag atentia asupra incalzirii globale. Poluarea si incalzirea globala au efect si asupra plantelor. Prelungirea sezonului de alergii la polenuri a fost observat in ultimii ani. Pacientii prezinta simptome de alergie mult mai repede si pe o perioada mai lunga de timp. Practic sezoanele polinice se modifica si ele odata cu incalzirea climatului.

Incalzirea vremii duce la o activare mai rapida, mai precoce a plantelor, precum si la o polenizare mai mare. Pacientii alergici la polenuri au simptome alergice de lunga durata si mai intense. Acelasi efect asupra plantelor il are si poluarea. De aceea, persoanele care locuiesc la oras sufera mai mult decat cele din mediul rural.

Polenul de pomi timpurii, polenurile de graminee precum si ambrozia pot da simptome mult mai precoce si cu o durata mai mare. Astfel ca pacientii alergici, necesita administrarea medicatiei antialergice mai repede si pe o perioada mai lunga de timp.

rinita_alergica_copii

Ce trebuie sa fac daca am simptome de alergie?

Intreaba medicul alergolog daca simptomele de alergie incep mai repede si solicita o evaluare pentru a confirma alergia. Prezenta simptomelor de alergie necesita evaluare alergologica. Testarea cutanata alergologica la alergenii din aer poate confirma alergia in 15-20 minute. Daca se confirma alergia vei primi medicatia necesara precum si o lista cu masuri de preventie.

Sezonul alergiilor la polenuri poate incepe mai repede si poate dura mai mult, datorita incalzirii globale.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.