ARTICOLE / Noutati

Articole, stiri si noutati din lumea alergiilor. Sectiune actualizata saptamanal. Gasesti aici articole si cometariile cititorilor, cu privire la alergiile de sezon, preventia alergiilor, sfaturile medicului alergolog si produse antialerige.

alergia la frig
04 dec.: Alergia la frig
Alergia la frig este o forma de urticarie fizicala, aparuta dupa expunerea organismului la frig. Alergia la frig se caracterizeaza prin aparitia imediata a pruritului la nivelul zonelor expuse la frig: maini, fata cel mai frecvent, dar si la nivelul picioarelor, apoi zona devine rosie si edematiata, observandu-se aparitia unor "blande".
bronsiolitele repetate ale copilului
01 nov.: Bronsiolitele repetate ale copilului
Bronsiolita acuta este o afectiune inflamatorie a cailor respiratorii, in special a bronhiilor mici, ce afecteaza copiii mici cu varsta sub 2 ani.  De cele mai multe ori boala apare in 1 - 2 zile cu tuse brusc instalata, wheezing (respiratie suieratoare) si dispnee (respiratie grea), dar uneori copiii pot prezenta initial doar stranut repetat, secretii nazale, tuse seaca si uneori subfebrilitate.
semne raceala
31 oct.: Alergic sau racit?
De cate ori nu s-a intamplat sa confundam alergia cu o raceala? Foarte multe persoane, care ajung in final, la medicul alergolog, cand sunt intrebate ce simptome au, raspund: “am o raceala care nu mai trece” sau “am o raceala care trece cateva zile si apoi reapare”.
Alergie praf
21 sept.: Praful de casa, un alergen de temut
Alergia la “praful de casa” este un termen popular, de fapt alergia este cauzata de acarienii din praful de casa, care sunt ca niste paianjeni mici, microscopici, care se hranesc cu scuame ale pielii, gasindu-se frecvent in saltele, perne cu pene, carti vechi, covoare si jucarii de plus, etc.