ARTICOLE / Noutati

Articole, stiri si noutati din lumea alergiilor. Sectiune actualizata saptamanal. Gasesti aici articole si cometariile cititorilor, cu privire la alergiile de sezon, preventia alergiilor, sfaturile medicului alergolog si produse antialerige.

intoleranta alimente
22 Feb: Intoleranta la histamina
Ce este intoleranta la histamina? Unele alimente au un continut mai mare de histamina in compozitia lor, iar persoanele care au un deficit de enzima necesara degradarii histamina, dupa consumul acestor alimente pot prezenta simptome asemanatoare unei alergii.
aerosoli la mare
14 Feb: Beneficiile aerosolilor salini
Beneficiile aerosolilor salini au fost recunoscute inca din Grecia antica, cand terapia cu sare a fost recomandata de Hipocrate pentru diferite probleme respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice), iar azi se foloseste si in unele afectiuni cutanate...
alergie la aer rece
15 Ian: Alergiile de iarna
Desi temperaturile scazute din timpul iernii ar trebui sa reduca numarul alergiilor, majoritatea oamenilor petrec mult timp inauntrul locuintei, iar ventilatia din interior este mult redusa fata de ...
alergia la frig
04 Dec: Alergia la frig
Alergia la frig este o forma de urticarie fizicala, aparuta dupa expunerea organismului la frig. Alergia la frig se caracterizeaza prin aparitia imediata a pruritului la nivelul zonelor expuse la frig: maini, fata cel mai frecvent, dar si la nivelul picioarelor, apoi zona devine rosie si edematiata, observandu-se aparitia unor "blande".