O alimentatie speciala a pisicii, poate ajuta persoanele alergice la pisica

alergia la pisica

Alergia la animale de companie este destul de frecvent intalnita, atat printre copii cat si la adulti. De multe ori este dificil de tratat, deoarece optiunea terapeutica este chiar evitarea contactului cu alergenul. Animalele de companie fac parte pana la urma din familie si este foarte dificil sa eviti contactul cu ele si nici nu iti doresti acest lucru. Dar totusi, pentru unele persoane alergice simptomele de alergie sunt atat de severe, incat nu au de ales.

Alergia la pisica este una dintre alergiile frecvent intalnite la animale de companie. Alergenul de la pisica se gaseste in scuame, excremente si saliva. Acest alergen persista in locuinte pana la 6 luni de la indepartarea animalului de companie. Pisica femela este mai putin alergenica decat masculii, producand mai putin alergenul principal Fel d 1. Fel d 1 este proteina produsa de glandele salivare si sebacee ale pisicii, fiind foarte alergenica.

Care sunt simptomele de alergie la pisica?

Simptomele alergiei la pisica sunt usor de recunoscut, deorece apar la contactul cu pisica. Simptomele respiratorii sunt cel mai adesea cele care atentioneaza pacientul sa vina la medicul alergolog. Stranutul repetat, nas infundat sau curge nasul apos, mancarimi de nas, de ochi sunt simptome derinita alergica la pisica. Simptomele de astm bronsic pot fi accentuate sau chiar declansate de pisica si acestea pot fi: respiratie grea si suieratoare sau chiar senzatie de sufocare. De asemenea, poate apare si dermatita de contact, inrosire si mancarime la nivelul zonei de piele unde a lins pisica.

Tratamentul alergiei la pisica consta in evitarea contactului cu alergenul, tratament simptomatic, imunoterapie. Noile studii dau speranta pacientilor alergici la pisica. O alimentatie care contine Anticorpi care sa neutralizeze alergenul principal Fel d 1 este in studiu. Aceasta alimentatie speciala pentru pisica, are rolul de a bloca alergenul major de la pisica, chiar la nivelul cavitatii bucale. Scazand productia de Fel d 1, care este alergenul major, vor scadea si simptomele pacientilor cu alergie la pisica.

Pana la aparitia produselor pe piata, recomand consult alergologic pacientilor alergici la pisica, pentru diagnostic si tratament. Este importanta diagnosticarea la timp a alergiei pentru a nu se complica cu astm bronsic.

Va doresc sa va bucurati de animalutele de companie!

Dr. Ramona Muresan

Articole asemanatoare

Comentarii (6)

Bună ziua,avem o pisica de 6luni,fetita mea de 3saptamani a început sa strănute și sa aibă nasul înfundat.Se poate sa dezvolte alergia de-abia după 5luni?

Buna ziua, da, se poate. Verificati daca este alergica la pisica si acarienii din praful de casa. Urmariti si alimentati dvs, in cazul in care o alaptati sau laptele praf, daca este cazul. Multa sanatate!

Buna seara, fetița mea este alergica la pisica, am descoperit abia acum, are 12 ani, iar ca manifestare seara apare respiratia grea și suieratoare si senzatia de sufocare. Este a 3 a oara cand intra in contact cu pisica și de fiecare data a avut aceleași reacții. Prima și a 2 a oara nu i am dat nimic iar ultima dată i-am dat Aerius o patila cu cateva ore inainte de a intra in casa unde locuiește pisica. Pt respiratia grea ce tratament i as putea da? Va multumesc f mult pt un eventual raspuns.

Buna ziua, pentru aceste senzatii de sufocare si respiratie grea este necesar consult alergologic, spirometrie si neaparat tratament. Cel mai probabil a dezvoltat astm bronsic datorita alergiei la pisica. O sa primiti mai multe indicatii de la medicul care o va consulta pe fetita. Aerius este medicament antialergic, ajuta la simptomele de alergie dar nu ajuta respiratiea grea si suieratoare. Multa sanatate!

Mulțumim mult pentru raspuns. Vom consulta un medic cât de curând. Este pentru prima dată când are o astfel de reacție in 12 ani de zile (respiratie greoaie și suieratoare si senzatia de sufocare).

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.