O alimentatie speciala a pisicii, poate ajuta persoanele alergice la pisica

alergia la pisica

Alergia la animale de companie este destul de frecvent intalnita, atat printre copii cat si la adulti. De multe ori este dificil de tratat, deoarece optiunea terapeutica este chiar evitarea contactului cu alergenul. Animalele de companie fac parte pana la urma din familie si este foarte dificil sa eviti contactul cu ele si nici nu iti doresti acest lucru. Dar totusi, pentru unele persoane alergice simptomele de alergie sunt atat de severe, incat nu au de ales.

Alergia la pisica este una dintre alergiile frecvent intalnite la animale de companie. Alergenul de la pisica se gaseste in scuame, excremente si saliva. Acest alergen persista in locuinte pana la 6 luni de la indepartarea animalului de companie. Pisica femela este mai putin alergenica decat masculii, producand mai putin alergenul principal Fel d 1. Fel d 1 este proteina produsa de glandele salivare si sebacee ale pisicii, fiind foarte alergenica.

Care sunt simptomele de alergie la pisica?

Simptomele alergiei la pisica sunt usor de recunoscut, deorece apar la contactul cu pisica. Simptomele respiratorii sunt cel mai adesea cele care atentioneaza pacientul sa vina la medicul alergolog. Stranutul repetat, nas infundat sau curge nasul apos, mancarimi de nas, de ochi sunt simptome derinita alergica la pisica. Simptomele de astm bronsic pot fi accentuate sau chiar declansate de pisica si acestea pot fi: respiratie grea si suieratoare sau chiar senzatie de sufocare. De asemenea, poate apare si dermatita de contact, inrosire si mancarime la nivelul zonei de piele unde a lins pisica.

Tratamentul alergiei la pisica consta in evitarea contactului cu alergenul, tratament simptomatic, imunoterapie. Noile studii dau speranta pacientilor alergici la pisica. O alimentatie care contine Anticorpi care sa neutralizeze alergenul principal Fel d 1 este in studiu. Aceasta alimentatie speciala pentru pisica, are rolul de a bloca alergenul major de la pisica, chiar la nivelul cavitatii bucale. Scazand productia de Fel d 1, care este alergenul major, vor scadea si simptomele pacientilor cu alergie la pisica.

Pana la aparitia produselor pe piata, recomand consult alergologic pacientilor alergici la pisica, pentru diagnostic si tratament. Este importanta diagnosticarea la timp a alergiei pentru a nu se complica cu astm bronsic.

Va doresc sa va bucurati de animalutele de companie!

Dr. Ramona Muresan

Lasa un comentariu

Site-ul nostru poate stoca informații prin intermediul browserului tau, sub formă de cookie-uri.