Polenul de pomi timpurii si alergiile de primavara

polen pomi timpurii

Polenul de pomi timpurii incepe sa apara in aer odata cu incalzirea vremii si se mentine pana in luna aprilie, mai. Pomii de primavara care sunt raspunzatori de simptomele de alergie sunt in general cei care nu fac flori. Pomii fructiferi, nu dau alergie, polenul lor fiind transportat cu ajutorul albinelor. Cei care dau alergie sunt mesteacanul, fagul, plopul, salcia, alunul, etc. Aceste polenuri care dau alergii sunt transportate cu ajutorul curentilor de aer.

Care sunt simptomele alergiei la pomii de primavara?

Alergia la pomi timpurii se manifesta de regula ca o rinita alergica sau rinoconjunctivita alergica. Uneori pot aparea si simptome alergice locale la nivelul gurii, date de consumul unor fructe si legume crude. Aceste alergii la fructe si legume se datoreaza unor asemanari intre polenuri si alimente si in general sunt usoare. Simptomele de alergie respiratorie la polenul de pomi timpurii sunt:

  • nas infundat
  • secretii nazale apoase
  • mancarime de nas, ochi sau urechi
  • inrosire a ochilor
  • lacrimare
  • stranuturi repetate
rinita_alergica_copii
alergii la polen pomi timpurii

Ce trebuie sa fac daca am simptome de alergie?

Prezenta simptomelor de alergie mai sus mentuionate necesita evaluare alergologica. Testarea cutanata alergologica la alergenii din aer poate confirma alergia in 15-20 minute. Nu este dureroasa si ofera cu rapiditate confirmarea alergiei. Testarea cutanata consta in aplicarea unor picaturi de alergeni diferiti la nivelul antebratelor, care apoi se inteapa discret cu o lanteta. In 15 minute zona care se inroseste si prezinta mancarime semnifica alergie.

Tratamentul consta in spray nazal local si medicatie antialergica. Dupa trecerea sezonului de polen de pomi timpurii, in urma efectuarii unor analize specifice se poate initia un tratament de desensibilizare. Acest tratament are scopul de a trata alergia. Discuta cu medicul alergolog despre alergia ta si veti stabili impreuna ce fel de tratament va este necesar.

Alergiile la pomi timpurii au inceput odata cu incalzirea vremii. Consulta medicul alergolog daca prezinti simptome de alergie si urmeaza tratamentul corect pentru a evita complicatiile alergice.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.