Pregatirea pentru consultul alergologic in perioada de carantina

intreaba alergologul online

Din data de 16 martie in Romania a intrat in stare de urgenta din cauza infectiei cu noul coronavirus. Imediat avem 30 de zile de cand trebuie sa pastram distanta sociala, pentru a ne feri de posibilele persoane infectate si de a preveni transmiterea intercomunitara a infectiei.

Intreaba online medicul alergolog este gata

Chiar daca suntem in aceasta perioada de carantina, alergiile nu s-au oprit in loc. Pacientii alergici au nevoie in continuare de consult alergologic, de tratament de specialitate, de testare alergologica. In acest sens, vin in sprijinul pacientilor alergici. AlergologulTau a pregatit o sectiune in care, persoanele care sufera de alergii sau au intrebari legate de alergii, au intrebari legate de medicatia antialergica, sa poata adresa online aceste intrebari. Intreaba medicul alergolog online, este un serviciu gratuit, oferit de medic specialist alergolog Dr. Ramona Muresan.

Programarea online la consultul alergologic

De asemenea, AlergologulTau va ofera posibilitatea sa faceti programari online, daca este necesar consultul alergologic. Daca in urma sfatului primit online, medicul alergolog decide ca este indicat un consult medical, faceti programarea online. Veti primi pe email confirmarea programarii.

Cum ne pregatim de consultul alergologic in perioada de carantina?

Infectia cu COVID 19 sau noul coronavirus, ne limiteaza iesirile. In situatia in care este nevoie de consult medical, care nu poate fi oferit telefonic sau online, fiecare persoana are dreptul de a efectua acel consult, cu conditia sa aibe asupra ei declaratia pe proprie raspundere.

Alergoshop.ro

Atunci cand mergeti la medic in aceasta perioada, pentru a limita transmiterea sau contactarea infectiei cu coronavirus, trebuie sa respectati anumite reguli de profilaxie:

  • in primul rand sa respectati distanta sociala de minim 2 m, in sala de asteptare
  • sa purtati manusi de unica folosinta
  • sa purtati masca de protectie, chiar daca este confectionata de catre dvs.
  • la intrarea in unitatea sanitara, va trebui sa va dezinfectati mainile cu dezinfectantul pus la dispozitie de catre unitatea sanitara
  • dezinfectati talpa pantofilor, stergeti-va de covorul de la intrarea in unitatea sanitara, care este imbibat cu dezinfectant
  •  oferiti informatii cat mai precise si la obiect medicului, pentru a reduce timpul petrecut in cabinetul medical
  • notati-va ce medicamente luati zilnic pentru a fi pregatit, in cazul in care veti fi intrebat acest lucru
  • luati cu dvs. scrisori medicale sau analize anterioare, relevante pentru consultul alergologic

Consultati medicul alergolog daca apar probleme legate de alergii sau daca astmul bronsic nu este controlat. Medicul alergolog va sta la dispozitie prin toate mijloacele, telefonic, intrabari online si consult alergologic de specialitate daca este necesar.

Care sunt alergenii care dau alergii in aceasta perioada?

In aceasta perioada suntem in plin sezon de alergie la pomii timpurii (polen de mesteacan, polen de stjar, fag, plop, tei). In lunile urmatoare, din mai, vor incepe alergiile la polenul de cereale si graminee. Sfatul meu pentru persoanele care sunt confirmate cu alergie la aceste polenuri, este sa isi ia medicatia indicata de catre medicul alergolog. O mucoasa nazala inflamata din cauza alergiei, este mai expusa infectarii cu oricare virus, mai ales cu coronavirus care acum se raspandeste asa de repede.

Rog pacientii cu astm bronsic sa isi administreze medicatia indicata de catre medicul specialist. Orice viroza respiratorie poate decompensa astmul bronsic.

Va doresc multa sanatate si nu ezitati sa ma contactati, daca aveti nelamuriri legate de alergii sau daca este necesar un consult alergologic.

 

 

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.