Reguli noi pentru pacienti in context pandemic

consult online alergologie

Dragi pacienti, din pacate pandemia SARS COV 2 a atins cote de neimaginat, zilnic mor sute de oameni, iar riscul de infectare este ridicat. In acest tablou trist in care ne aflam, au fost stabilite reguli noi, restrictii, tocmai pentru a reduce riscul de transmitere al infectiei. Aceste reguli se aplica si atunci cand ne prezentam la medic:

  • persoanele care au programare la alergologie, trebuie sa se prezinte cu cel mult 10 minute inainte de programare in clinica
  • insotitorii se accepta doar in cazurile in care persoanele programate nu se pot prezenta singure: copii, persoane cu handicap, varstnici, etc
  • la intrarea in clinica / cabinet se va prezenta certificat de vaccinare sau de trecere prin boala in ultimele 180 zile, test PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigenic rapid autorizat nu mai vechi de 48 de ore

Aceste reguli au fost aprobate prin Hotarare nr 91 din 22.10.2021, privind stabilirea unor masuri suplimentare in scopul gestionarii riscului de sanatate publica cauzat de numarul mare de infectari cu virusul SARS-COV2.

Daca nu va puteti deplasa la medic, din diverse motive si aveti nevoie de consult alergologic, va puteti programa online. Consultul alergologic online este safe si de mare ajutor in aceasta perioada. Este simplu de programat, trebuie doar sa solicitati din programator consult online si sa urmati pasii afisati in pagina de consult online.

Va sfatuiesc sa ascultati de medici, sa ascultati sfaturilor celor specializati, sa cititi ghiduri nationale sau internationale, daca aveti dubii in ceea ce priveste vaccinarea. Vaccinarea ne-a ajutat sa combatem boli precum poliomielita, difterie, etc.

Ati vazut ca in anii trecuti din cauza lipsei vaccinarii, mii de copii au dezvoltat rujeola, o boala extrem de contagioasa, facand forme severe de boala, care au necesitat spitalizari de lunga durata. Ati vazut chiar si ca tarile dezvoltate, care s-au vaccinat in masa, nu mai au atat de multe restrictii si cel mai important, nu mai au atat de multe infectari si decese.

Ma bucur ca in ultimul timp, multe persoane au solicitat raspuns la intrebari legate de vaccinare. Acest lucru inseamna ca incepe sa se constientizeze riscul de infectare si se pune in balanta risc vs beneficiu, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Intrebati intotdeauna specialistii despre vaccinare si ascultati-le sfatul.

Va doresc multa sanatate!

Reguli si noi restrictii menite de a reduce riscul transmiterii infectiei SARS COV2.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.