Servicii si preturi

Preturi servicii alergologie

Servicii
Preturi
Disponibilitate
Consult alergologic 150 Lei  Da
Control 80 Lei  Da
Prick test la alergenii din aer 120 Lei  Da
Prick test la alergenii alimentari 100 Lei  Da
Prick test pachet mixt (aer + alimentari) 180 Lei  Da
Spirometrie 60 Lei  Da
Spirometrie + Test bronhodilatatie (Ventolin) 80 Lei  Da
Spirometrie + Test bronhoconstrctie (Metacolina) 120 Lei  Nu
Patch test: parfumuri, produse de par, cosmetice, metale, medicamente, conservanti, coloranti ( 1 buc) 30 Lei  Da
Prick test ( 1 buc) 20 Lei  Da
Test urticarie fizicala (testul cubului de gheata, aquagen, la cald, etc) 50 Lei  Da
Testare anestezic dentar (cu anestezicul pacientului) 100 Lei  Da
Imunoterapie sublingual initiere 50 Lei  Da
Imunoterapie subcutanata initiere 70 Lei  Da
Imunoterapie subcutanata mentinere 40 Lei  Da
Toate preturile sunt exprimate in Lei si includ TVA. Plata serviciilor de alergologie si imunologie clinica, se face la cabinet, dupa efectuarea serviciilor.

Despre dr Ramona Mureșan, medic specialist alergolog

Sunt medic specialist alergolog in Timisoara, cu o experienta clinica de 6 ani. Am absolvit Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara cu promotia anului 2007, iar examenul de rezidentiat l-am sustinut in toamna aceluiasi an.Dorinta de a deveni medic alergolog a venit inca din facultate, alergologia fiind un domeniu mai putin explorat si considerat interesant.

In ultimii ani alergiile sunt tot mai frecvente si mai complexe, fiind de multe ori o provocare pentru medicul alergolog. In urma experientei clinice si a discutiilor cu pacientii, am constatat ca pacientul alergic ajunge de multe ori tardiv la medicul alergolog si astfel am inceput sa ma implic in educare, prin organizarea de seminarii de constientizare a alergiilor atat pentru pacienti cat si pentru medici, dar si prin scrierea de articole si sfaturi despre alergii pe pagina personala.

Lista servicii alergologie

01. Consult alergologic

  • anamneza pacientului (intrebari adresate pacientului, cu privire la simptome si istoricul lor, necesare pentru a stabili diagnosticul, intrebari legate de afectiuni asociate, medicatie administrata)
  • examinarea pacientului in functie de simptomele prezente
  • recomandari analize medicale
  • recomandar consulturi interdisciplinare
  • interpretare analize si alte investigatii
  • recomandari profilactice si medicamentoase, in functie de simptomele descrise.

02. Spirometrie bazala fortata

Investigatie care permite masurarea parametrilor respiratori (fluxul de aer inhalat si expirat) indicata la pacientii care se prezinta cu simptome respiratorii: tuse, respiratie grea atat in repaus cat si la efort, respiratie suieratoare, etc.

03. Test bronhodilatatie

Consta in administrarea unui spray inahalator cu o substanta care dilata bronhiile, indicata la pacientii cu spirometrie initiala modificata. Dupa 15 minute de la administrarea acestui spray se efectueaza o noua spirometrie si se evalueaza daca parametrii ventilatori s-au normalizat.

04. Test bronhoconstrictie

Este un test de provocare care se indica la pacientii cu suspiciune de astm bronsic dar la care spirometrie initiala a iesit in limite normale. Consta in administrarea de aerosoli cu o substanta Methacolina care produce contractia bronhiilor la pacientii care prezinta sensibilitate bronsica. Daca testul iese pozitiv, rezulta ca pacientul prezinta hiperreactivitate bronsica (astm bronsic).

05. Prick test alergeni

Sau testare cutanata la alergeni consta in administrarea pe antebrate a unor picaturi de alergeni, care ulterior sunt intepate discret, cat sa patrunda superficial in piele, apoi dupa 15 minute se interpreteaza rezultatul. Aparitia unor zone rosii si inflamate, senzatie de mancarime locala semnifica o reactie pozitiva.

06. Patch test

Aplicarea unor plasturi la nivelul bratelor sau spatelui cu scopul diagnosticarii reactii alergice tardive la diverse substante: metale, medicamente, parfumuri, detergent, etc. Rezultatul se citeste dupa 72 de ore, iar plasturele se indeparteaza dupa 48 de ore.

07. Testarea la anestezic dentar

Testare cutanata la anestezic dentar, recomandata la pacientii care au mai efectuat anestezie dentara in antecedente si care au prezentat simptome de natura alergica. Testarea se realizeaza cu anestezic dentar fara adrenalina. Persoanele care nu au efectuat niciodata anestezie dentara teoretic nu prezinta risc alergic.

08. Test urticarie fizica

Este indicat la persoanele care prezinta urticarie dupa expunerea la aer cald sau rece, dupa scarpinare sau dupa purtarea unor obiecte grele.
  • Testul scratch: se indica la pacientii cu dermografism; consta in zgarierea pielii apoi interpretarea rezultatului dupa 5 – 15 minute, aparitia unei zone rosii, umflate si intens pruriginoase reprezinta un rezultat pozitiv.
  • Testul cubului de gheata: consta in aplicarea timp de 4 minute a unui cub de gheata la nivelul antebratului si citirea rezultatului in 15 minute. Aparitia locala a unei zone rosii, umflate si pruriginoase este un test pozitiv pentru alergia la frig.
  • Testul aquagen: consta in aplicarea antebratului in apa timp de 10 minute si citirea rezultatului in 15 minute. Inrosirea si umflarea zonei reprezinta un rezultat pozitiv pentru alergia aquagenica.

09. Imunoterapie sublinguala

Este tratamentul curativ al alergiei in special la alergenii din aer. Consta in aplicarea unor picaturi sub limba si mentinerea lor timp de 2 minute, urmata apoi de inghitire. In functie de alergia pacientului, imunoterapia poate fi sezoniera (6 luni/an) sau continua (in fiecare zi, 1 an) pe o perioada de minim 3 ani.

10. Imunoterapie subcutanata

Adminsitrarea prin injectii subcutanate a vaccinului antialergic, initial saptamanal timp de ~2 luni apoi lunar timp de minim 3 ani. Are ca scop desensibilizarea pacientului alergic.

Site-ul nostru poate stoca informații prin intermediul browserului tau, sub formă de cookie-uri.