Sezonul polenului de ambrozie a inceput

ambrozia si astmul bronsic

Suntem in luna august imediat, luna in care polenul de ambrozie isi face simtita prezenta in randul persoanelor alergice la acest polen. De aceea, as vrea sa reamintesc cateva lucruri esentiale, pentru a trece cu bine peste aceasta perioada.

Ambrozia, cred ca toata lumea stie deja, este o buruiana al carei polen este un alergen extrem de puternic. In fiecare an in perioada august – octombrie, in functie de vreme, persoanele alergice dezvolta simptome de alergie. Este foarte important sa constientizam care sunt simptomele de alergie si sa ne prezentam la medicul alergolog din timp. Tratamentul precoce al simptomelor alergice, face ca starea de sanatate a pacientul sa nu fie afectata de catre acest polen, iar pacientul sa duca o viata absolut normala.

Care sunt simptomele date de alergia la ambrozie?

Semnalele de alarma pentru persoanele alergice la ambrozie, indiferent ca sunt copii sau adulti sunt:

  • nas infundat
  • secretii nazale apoase, practic curge apa din nas
  • mancarimi de nas, de ochi sau in gat si sau urechi
  • ochii se inrosesc si lacrimeaza
  • umflare a ochilor, a buzelor, a fetei, etc
  • tuse seaca persistenta, senzatie de sufocare
  • wheezing

Prezenta acestor simptome (nu trebuie sa apara toate simptomele descrise), in perioada august – octombrie, trebuie sa fie un semnal de alarma pentru adulti si pentru parinti, in cazul copiilor. Consultati medicul alergolog pentru a urma tratamentul corespunzator simptomelor.

Nu uitati ca, polenul ambroziei este un alergen puternic, care poate da simptome agresive, care pot fi evitate urmand sfatul medicului alergolog. Am pacienti care asa de rau au suferit din cauza ambroziei, incat anul acesta au revenit din timp pentru o evaluare, de frica. De asemenea, nu uitati, ca si copiii mai mici de 3 ani pot dezvolta alergie la polenul de ambrozie.

Spalati frecvent fata cu apa rece, folositi aerul conditionat, inchideti ferestrele pe timpul zilei, purtati ochelari de soare si evitati plimbarile la orele pranzului, in zilele calduroase si cu vant. Sunt cateva sfaturi care pot fi de ajutor persoanelor alergice la ambrozie, in asociere cu medicatia indicata de catre medicul alergolog.

In acest articol https://www.alergologultau.ro/alergia-la-ambrozie-poate-da-astm-bronsic/ am detaliat mai mult despre astmul bronsic dat de alergia la polen de ambrozie. Un astm bronsic intermitent, care apare doar in sezonul polenului de ambrozie.

Pentru alergia la ambrozie, medicul alergolog va poate indruma tratamentul curativ, imunoterapie. Imunoterapia poate fi administrata sub forma de picaturi sub limba sau injectare subcutanata. Aflati mai multe detalii din urmatorul articol: https://www.alergologultau.ro/tratamentul-curativ-al-alergiilor/

Vreau sa atrag atentia asupra importantei constientizarii simptomelor de alergie, prezentarii la medicul alergolog si urmarea medicatiei adecvate. Evitati aparitia complicatiilor si urmati corect medicatia indicata de catre medicul alergolog.

Va doresc o vara frumoasa, fara alergii!

Dr. Ramona Muresan

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.