Unde pastram Epipenul cu adrenalina cand calatorim?

Numarul persoanelor alergice creste de la an la an, se estimeaza ca pana in 2025 aproximativ 50% din populatia lumii va deveni alergica.

Alergiile respiratorii cat si cele alimentare si medicamentoase afecteaza de cele mai multe ori calitatea vietii. Din fericire, medicii alergologi au la indemana medicatie tot mai buna si mai eficienta, atat pentru controlul alergiei cat si pentru tratarea ei.

Probabil ca multi dintre dvs. stiti ca medicul alergolog recomanda pacientilor alergici sa poarte cu ei in vacante, la lucru, scoala medicatie antialergica. Medicul alergolog recomanda sa porti cu tine medicatie antialergica in formele usoare. In formele severe se indica Epipenul cu adrenalina.

 

Ce este Epipenul cu adrenalina?

Epipen-ul este o seringa preumpluta cu doza de adrenalina necesara pentru situatii de urgenta, pentru reactii alergice severe, anafilaxie. Aceasta seringa se gaseste sub forma a 2 concentratii 0,3 mg doza pentru adulti si 0,15 mg doza pentru copii. Pacientii sunt sfatuiti sa poarte cu ei Epipen-ul cu adrenalina pentru a trata imediat o reactie alergica severa.

 

Unde pastram Epipen-ul cu adrenalina?

 

Avand in vedere ca Epipenul cu adrenalina trebuie avut intotdeauna cu dvs. atat la lucru, scoala, vacante etc. Acesta trebuie pastrat in conditii optime de temperatura. Pastrarea Epipenului in masina, pe perioada verii, cand temperatura creste peste 25 grade Celsius, duce la scaderea concentratiei de adrenalina.

 

Sfatul meu ca medic alergolog este ca atunci cand calatoriti, mai ales vara, sa pastrati atat Epipenul cat si alte medicamente la o temperatura sub 25 grade celsius si ferite de soare sau intr-o geanta frigorifica.

 

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.