Despre Alergii

Alergiile sunt un disconfort pentru noi si pentru copii nostri. Invata despre alergii, cum se manifesta si cum pot fi prevenite din timp.

Alergia este boala secolului XXI, cu o incidenta care creste de la an la an. Poate sa apara la orice varsta, mai frecvent la copii ṣi la tineri.

Despre alergii sunt multe de zis si cu siguranta AlergologulTau Dr. Ramona Muresan va impartaseste informatii utile.

In primul rand trebuie sa recunoastem o reactie alergica. Trebuie sa recunoastem simptome si semne care traduc o alergie. De ce? Alergiile sunt in crestere. Unele dintre ele sunt amenintatoare de viata si este vital sa fie recunoscute, pentru a se descoperi cauza, pentru a evita factorul cauzator si pentru a interveni medicamentos in cazul unei reactii alergice.

Mai jos, veti gasi cateva informatii pe scurt, despre alergii.

Stranutul, mancarimile de la nivelul nasului si ochilor, nasul infundat si secretiile nazale apoase sunt semne de alergie respiratorie. Tusea seaca persistenta, wheezing-ul sau respiratie grea si suieratoare, senzatia de sufocare sunt semne de astm bronsic, fie ca vorbim de un context alergic fie ca nu.

Zone rosii la nivelul pielii, care seamana cu niste “blande” si provoaca mancarimi trebuie sa ne conduca catre medicul alergolog. Eruptii cutanate aparute in urma consumului unor alimente, in urma administrarii unui medicament sau in contextul unei viroze respiratorii, de asemenea trebuie sa fie un semnal de alarma, cum ca se produce o reactie alergica.

Simptome digestive ca greata, varsaturi, dureri abdominale, scaune diareice asociate frecvent cu anumite alimente, sunt semne de alergie alimentara.

Intepaturile de insecte se pot insoti de reactii alergice, locale la locul intepaturii sau generale. Consulta medicul alergolog daca prezinti simptome de alergie dupa intepatura de insecte, in special albinesi viespi. S-ar putea sa fie nevoie de o trusa de prim ajutor, pe care sa o aveti la dvs. Trusa va fi recomandata de medicul alergolog in urma consultului.

Nu ezitati sa consultati medicul alergolog daca observati astfel de simptome la dvs sau la o persoana apropiata.

Site-ul nostru poate stoca informații prin intermediul browserului tau, sub formă de cookie-uri.