I. TERMENI ȘI CONDIȚII DE ACCESARE A SERVICIILOR MEDICALE

Pentru ca intelegem ca accesarea serviciilor medicale este dificila, va oferim in continuare un set de principii si reguli despre cum se pot folosi si accesa serviciile medicale pe site-ul Alergologultau.ro. In functie de evolutia legislatiei, a serviciilor pe care le oferim si a locatiilor in care oferim aceste servicii medicale, acest document poate suferi modificari. Intotdeauna, pe www.alergologultau.ro vom avea ultima varianta aplicabila. Prezentul document isi propune sa prezinte principiile si principalele reguli, pe care trebuie sa le respecte un pacient care doreste sa beneficieze de servicii medicale Alergologultau.ro. Termenii şi Condiţiile de accesare sunt regulile minimale si se completează cu prevederile legislației în vigoare. Acest document respecta principiul egalitatii la tratament fata de toti pacientii, bazat pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, respectand totodata conditiile comerciale agreate prin contracte. Prin efectuarea programarii, respectiv prin prezentarea si acceptarea inregistrarii in lista de pacienti, care s-au prezentat pentru efectuarea unui serviciu medical intr-o locatie Alergologultau.ro, va exprimati acordul pentru respectarea acestor termeni si conditii de accesare a serviciilor medicale pe siteul Alergologultau.ro

Definiții

 1. Utilizatorul – este acel Pacient care acceseaza servicii medicale pe siteul Alergologultau.ro, inclusiv acte de adeziune si contracte individuale.
 2. Acordul pacientului informat – consimtamantul pacientului in vederea prestarii serviciilor medicale, care are forma prevazuta de OMS 1411/20163. Siteul Alergologultau.ro este sistem infomatic gestionat de Alergo Prevent srl prin intermediul caruia Pacientii isi pot vizualiza dosarul medical electronic, informatii privind situatia financiara in raport cu Alergo Prevent srl, inclusiv efectuarea platilor, programari etc.
 3. Contract – acordul de vointa dintre Pacient si Alergo Prevent srl, cu privire la prestarea seviciilor medicale, cuprinzand, dar fara a se limita la contract de prestari servicii medicale, oferta comerciala acceptata de pacient (i) in mod expres prin semnatura olografa sau electronica aplicata conform Legii 455/2001 sau prin intermediul aplicatiilor/portaluri Alergologultau.ro, sau (ii) tacit, prin simpla acceptarii serviciilor medicale.
 4. Pacientul – este persoana care utilizează Serviciile Medicale in cadrul Alergologultau.ro.
 5. Personalul Alergo Prevent srl inseamna angajatii Alergo Prevent srl, functionarii, consultantii si colaboratorii de orice fel ai acestuia, precum si orice persoana care presteaza servicii in numele si/sau pe seama Alergo prevent srl ori pentru Alergo prevent srl.
 6. Termeni si conditii de accesare – sunt toate dispozitiile prevăzute în continuare care se aplica tuturor accesarilor de servicii medicale de către Pacienti pe siteul Alergologultau.ro

II. PRINCIPII APLICABILE TUTUROR PACIENȚILOR SI UTILIZATORILOR

 1. Serviciile medicale pot fi accesate de catre Pacienti, de regula, de luni pana vineri, in intervalul orar 8.00 – 20.00 in cadrul Alergologultau.ro, in conditiile comunicate periodic de catre Alergologultau.ro, disponibile pe site-ul www.alergologultau.ro. Alergo Prevent srl poate modifica programul de functionare al cabinetului de alergologie, dupa cum va considera de cuviinta.
 2. Accesarea serviciilor medicale se efectueaza pe baza de programare telefonica efectuata (i) telefonic, la numarul:0723 790 400, conform programului comunicat pe site-ul www.alergologultau.ro (ii) precum si prin programare online prin intermediul site-ului Alergologultau.ro sau prin aplicatiile sau portalurile partenere. Recomandam efectuarea programarii dumneavoastra prin accesarea numarului de telefon 0723 790 400
 3. Transmiterea notificarilor, facturilor, corespondenta purtata cu Pacientul de catre reprezentantii Alergo Prevent srl, se va face la datele de contact mentionate in Contract / declarate pe alte canale si inregistrate in sistemul informatic Alergologultau.ro, adresa care va fi actualizata in functie de declaratiile Pacientului de la momentul accesarii Serviciilor Medicale. Astfel, daca ulterior semnarii unui contract de prestari servicii medicale cu Alergo Prevent srl, in care erau mentionate datele de contact, sunt declarate alte coordonate (printr-un alt contract, prin mentionarea acesteia intr-o corespondenta scrisa, prin inscrierea la un newsletter, prin Call center, in oricare dintre cabinetele Alergo prevent srl, etc.), acestea se vor actualiza in functie de ultima solicitare a Pacientului, acesta din urma neputadu-se prevala de faptul ca notificarile si comunicarile nu s-au facut conform contractului.
 1. Comunicarile de tip sms sau e-mail, cum ar fi dar fara a se limita la programarile solicitate, informari privind rezultatele investigatiilor efectuate sau eventuale resturi de plata inregistrate, informari privind procedurile operationale/sistemele Alergo prevent srl, care au impact asupra modalitatii de desfasurare a activitatii medicale, nu au caracter promotional, scopul acestora fiind de a asigura o buna desfasurare a serviciilor medicale solicitate de pacienti.
 2. In functie de nevoile operationale ale Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro si politica comerciala a Alergo prevent srl, accesul la cabinetul medical poate fi restrictionat sau chiar inchis daca Prestatorul decide inchidere sa, reducerea numarului de servicii acordat intr-o anumita clinica/spital sau alte modificari de natura operationala sau comerciala (cum ar fi, nelimitativ, modificarea specificului unei clinici, schimbarea structurii unei clinici).
 3. In mod exceptional, programarea ta poate fi decalata, atunci cand personalul medical acorda ingrijiri in cazuri prioritare din punct de vedere medical sau in cazuri care necesita o atentie / supraveghere medicala sporita.
 4. Pentru urgente medicale (urgenta asa cum este definita din punct de vedere medical – stare medicala sau chirurgicala, a carei debut este brusc si care se manifesta prin simptome de o severitate suficienta si pentru care un medic prudent, care poseda cunostinte medicale si care actioneaza cu buna-credinta si in conformitate cu standardele medicale internationale, ar considera ca in lipsa acordarii atentiei medicale imediate ar duce la insuficienta fizica grava sau deces), va recomandam sa va adresati celei mai apropiate unitati medicale cu profil de urgenta. Alergo Prevent srl prin Alergologultau.ro nu este autorizata ca Unitate de Primiri Urgente, asa cum este definita de lege.
 5. Accesul la serviciile medicale oferite de Alergo prevent srl si Alergologultau.ro este limitat de disponibilitatea acestora si se supune regulilor de accesare ale fiecaruia dintre Partenerii Alergo Prevent srl, Termenii si Conditiile mentionate in prezenta nefiind aplicabile acestei situatii. Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro incurajeaza utilizarea cu buna credinta si rationala a serviciilor medicale. In cazul in care Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro constata utilizarea excesiva sau neconforma cu politicile Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro poate întrerupe sau înceta furnizarea serviciilor către dvs, fara informarea dumneavoastra in prealabil.
 6. Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro are activitatea operationala organizata in medici in “Plata Integrala”.  Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro isi rezerva dreptul de a acorda un serviciu diferentiat/preferential anumitor categorii de clienti in functie de politica sa comerciala, cu respectarea contractelor la care Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro este parte.
 7. Listele medicilor se pot modifica in mod unilateral de catre Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro, in functie de contractele incheiate de Alergo Prevent srl cu medicii sau in functie de politica comerciala a Alergo Prevent srl. Informatii despre accesul Pacientilor la medicii Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro si costurile serviciilor medicale prestate de catre acestia se obtin de la operatorul Call Center si in locatiile Alergo Prevent srl.

III. CONSULTAȚII ONLINE

Consultatiile online sunt un serviciu din categoria telemedicinei, care permit interactiunea medic-pacient in mediul online, prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare. Serviciul de consultatii online este disponibil ca o alternativa a consultatiilor in prezenta pacientului in cabinetul medicului, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate si este limitat in ceea ce priveste posibilitatea de diagnosticare. Informatiile cu caracter medical furnizate de medici sunt date doar pe baza simptomelor pe care dumneavoastra le descrieti. Este raspunderea pacientului sa ofere o descriere cat mai corecta sau completa a simptomelor, a starii generale de sanatate, a medicatiei folosite sau tratamente indicate de alti medici si neurmate in totalitate, istoric medical si orice posibili factori externi cu care pacientul a intrat in contact (ex. persoane cu afectiuni transmisibile, calatorii, substante de orice natura etc).Avand in vedere limitarile tehnologice si legislative de la acest moment, prin accesarea acestui serviciu reprezinta declaratia dumneavoastra ca intelegeti limitarile serviciului de consultatie online astfel cum sunt explicate in acest document. Avand in vedere nivelul de confidentialitate si de securitate necesare accesarii in siguranta a acestui tip de serviciu, consultatiile online sunt accesibile doar prin intermediul contului individual Alergologultau.ro (contul de portal), atat in versiunea desktop, cat si mobil. Alergo Prevent srl nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care consultatia online nu se poate desfasura sau este intrerupta din pricina echipamentelor sau conexiunii de intenet a pacientului, caz in care consultatia se va realiza in alta data. Consultatiile vor fi oferite de catre medicii Alergo Prevent srl, in primul rand din cabinetul medicale de alergologie, cu asigurarea confidentialitatii medic-pacient. Pacientul este, la randul sau, responsabil pentru asigurarea confidentialitatii in spatiul de unde acceseaza consultatia. Reteaua de comunicatii, echipamentele, inclusiv cele audio-video, prin care Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro ofera consultatiile online sunt securizate, iar accesarea de catre medic a sesiunii de consultatie se face prin credentiale unice puternice. Sesiunea de consultatie nu va fi inregistrata, si nicio imagine sau amprenta vocala nu va fi stocata de catre Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro ca urmare a sesiunii de consultatie online. Este interzisa inregistrarea acesteia de catre pacient. In caz contrar, medicul va opri inregistrarea la momentul in care o va sesiza, reamintind pacientului interdictia. La o eventuala reincalcare pacientul va primi acces denied, fara a avea posibilitatea unei noi programari urmand a fi aplicabile regulile obisnuite pentru folosirea serviciilor Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro. Informatiile cu caracter medical pe care medicul le va obtine sau determina in cadrul consultatiei vor fi notate in raportul medical al pacientului, intocmai ca in cazul unei consultatii clinice, in cabinet. Raportul medical va fi vizibil in contul de portal, asemenea oricarui raport medical al unei consultatii obisnuite.Avand in vedere limitarile tehnologice si legislative de la acest moment, prin accesarea acestui serviciu reprezinta declaratia dumneavoastra ca intelegeti limitarile serviciului de consultatie online, astfel cum sunt explicate in acest document.Consultatiile online, fara prezenta fizica a pacientului in cabinet, se preteaza doar anumitor specialitati medicale si prezinta anumite caracteristici, dupa cum urmeaza:

 • Se vor putea oferi consultatii doar pentru afectiuni de gravitate cel mult medie, implicand o stare generala buna a pacientului, cu simptome cu debut recent, de pana la cateva zile;
 • Se vor putea oferi de asemenea controale dupa vizite anterioare, pentru interpretarea rezultatelor analizelor si eventual evaluarea modului in care afectiunea se recupereaza;
 • Consultatiile nu vor putea implica un examen clinic complet (nu vor putea fi facute masuratori ale semnelor vitale, nu vor putea fi obtinute date clinice in urma palparii sau auscultatiei pacientului);
 • Este important de facut diferenta intre medicina generala, specialitatile medicale si pediatrie. Astfel, in cazul pediatriei, se vor putea consulta o gama mai larga de simptomatologii, care in cazul adultilor pot fi indicii ale unor afectiuni ce necesita investigatii mai complexe ce necesita prezenta pacietului in cabinetul medicului;
 • In functie de cele constatate de medic, consultatiile se vor putea finaliza fie cu recomandari simple cu instructiuni de urmat, fie cu recomandari pentru un consult clinic de specialitate sau investigatii;
 • Medicul nu va putea emite toate tipurile de retete/(vor putea cel mult fi emise recomandari de medicamente OTC – medicamente eliberate de farmacii fara prescriere medicala / retete pentru prelungirea de tratamente pentru afectiuni cronice pentru perioade de maximum 30 de zile;
 • Raportul medical al consultului, inclusiv recomandarile facute la final, se va regasi in dosarul medical al pacientului si va fi vizibil si in contul de portal al acestuia;
 • Pacientul este rugat sa tina seama de recomandarile facute de medic si sa nu le depaseasca. Medicul curant si Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro isi declina orice raspundere in cazul in care pacientul nu urmeaza aceste recomandari. In cazurile in care recomandarile efectuate in cadrul consultatei nu imbunatatesc simptomele prezentate, pacientul are datoria de a solicita o noua opinie. Daca simptomele se agraveaza sau apar reactii adverse la medicametele recomandate pacientul va apela serviciul de urgenta 112/se va prezenta la Camera de Garda. Pentru folosirea serviciul de consultatii online se aplica, cu modificarile de rigoare, toate regulile de accesare a serviciilor Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro mentionate in primele capitole ale acestui document. Serviciul de consultatii online este disponibil ca o alternativa a consultatiilor in prezenta pacientului in cabinetul medicului. Accesarea acestui serviciu reprezinta consimtamantul pacientului pentru prelucrarea imaginii si vocii sale in conditiile expuse mai sus, precum si acceptarea tuturor termenilor si conditiilor incluse in prezenta sectiune. Pentru orice detalii suplimentare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Alergo Prevent srl si Alergologultau.ro, puteti consulta Nota de informare disponibila la adresa https://www.alergologultau.ro/politica-cookie. Lista actualizata a specialitatilor, tipurile de servicii, lista medicilor si orarele disponibile se regasesc in sectiunea dedicata din contul de portal.
Site-ul nostru poate stoca informații prin intermediul browserului tau, sub formă de cookie-uri.