Alergia la oja si la alte produse pentru manichiura

Alergia la oja - dr Ramona Muresan 1200

Se spune ca la prima intalnire, privirea si mainile joaca un rol important in realizarea primei impresii. Mainile trebuie sa fie curate, cu o manichiura frumoasa, ingrijita. Femeile pun si mai mare accent pe manichiura, iar apelarea la servicii de manihciura este tot mai des intalnita. Produsele pentru ingrijirea unghiilor sunt foarte diversificate, pornind de la baza pentru unghii, lacuri de unghii/ oja, strat protector, geluri si pana la alte produse. Si in acest segment de lucru, numarul persoanelor cu simptome alergice este in crestere. Atat personalul cat si clientele se prezinta cu reactii cutanate, declansate de folosirea produselor pentru manichiura.

Poti face alergie la oja?

Da. Podusele pentru manichiura in special bazele pentru unghii, lacurile / ojele semipermanente, gelurile, pot contine ingrediente care pot fi alergenice. Cele mai cunoscute ca fiind alergenice sunt categoria de substante denumite metacrilati. Acestia sunt de mai multe tipuri si se gasesc si in alte produse cum sunt cele folosite la dentist, dispozitive medicale, extensii de gene, vopsele, lacuri, etc.

Cum stiu daca sunt alergica la oja/ lacuri de unghii sau alte produse pentru manichiura?

Alergia la metacrilatii din produsele pentru manichiura, apare dupa o sensibilizare prealabila a zonelor cu care vin in contact metacrilatii, in cazul de fata unghii/ degete. Degetele si pielea din jurul unghiei se inroseste, prezinta senzatie de mancarime, pot sa apara mici vezicule. Ulterior veziculele se pot sparge, iar zona devine foarte sensibila. Pot sa apara leziuni si la distanta de locul de aplicare, prin atingerea pielii. De multe ori, pacientele acuza eczema si la nivelul fetei, prin atingeri repetate ale fetei cu mainile.

Ce investigatii sunt necesare pentru a descoperi cauza alergiei la oja?

Daca dupa folosirea produselor pentru manichiura pielea din jurul unghiei se inroseste, devine pruriginoasa, apar vezicule, este necesar consult alergologic.Medicul alergolog va efectua testare patch pentru ingredientele cele mai frecvent alergenice din lacurile de unghii si restul produselor utilizate la efectuarea manichiurii. Plasturii se mentin pe piele 48 de ore, apoi se citeste rezultatul la 48, 72, 96 ore.

Cu ce imi pot face manichiura daca sunt alergica ?

Exista solutii pentru persoanele alergice la ingrediente din lacurile de unghii, oje, baze sau straturi protectoare pentru unghii. Lacuri de unghii hipoalergenice sunt potrivit pentru femeile cu alergie la metacrilati. Acestea nu contin ingrediente alergenice sau iritative. De asemenea, se gasesc baze suport pentru lacul de unghii, hipoalergenice si “top coat” sau strat protector hipoalergenic.

Alergoshop.ro este un magazin online, destinat persoanelor alergice, unde se pot gasi produse hipoalergenice certificate. Nu renunta la a avea o manichiura frumoasa, alege produse hipoalergenice, pentru a fi “safe”.

Consulta medicul alergolog daca prezinti alergie la nivelul mainilor dupa efectuarea manichiurii. Nu renunta la a avea o manichiura frumoasa, alege produse hipoalergenice, pentru a fi “safe”.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.