Capusele si alergia la carnea de porc

alergia la carne si intepatura de capuse

Pentru ca este vara si pentru ca intepaturile de capuse sunt mai frecvente in sezonul cald, vreau sa atrag atentia asupra unor aspecte legate de intepaturile de capuse. Pe perioada verii plimbarile in natura sunt frecvente, iar expunerea la capuse este mai mare, de unde si numarul intepaturilor de capuse este mai mare. Pe langa faptul ca unele capuse pot transmite boli, precum boala lyme, aceste se pot asocia si cu unele alergii, in special alergii la carnea de porc.

Capusele si galactozaharidul alfa Gal

Uneori intepaturile de capuse se pot asocia cu alergie la carnea de porc, vita si oaie, precum si la derivate si organe. Intepatura de capusa induce un raspuns imun mediat prin anticorpi IgE impotriva unui zahar galactoza alfa 1,3 galactoza sau alfa gal. Acest alfa gal se gaseste in carnea rosie de mamifere: porc, vita, oaie si organele lor. Unele persoane care au fost intepate de capusa pot dezvolta alergie dupa consumul acestor produse de carne. 

capusa

Alergia la alfa gal

Alergia la alfa gal se manifesta prin eruptie urticariana, angioedem, simptome digestive, chiar si anafilaxie. Simptomele apar tardiv la 3 – 4 ore de la consumul de carne de porc, vita sau oaie, precum si organe, soric, gelatina. Diagnosticul de alergie se stabileste de catre medicul alergolog in urma anamnezei si a investigatiilor. Persoanele cu  alergia la alfa gal necesita evitarea consumului de carne de porc, vita sau oaie, aceste putand fi inlocuite cu carne de pui, curcan sau peste.

Mare atentie unele produse pot contine alfa gal: gelatina alimentara, produse medicamentoase ca vaccinuri, perfuzii si medicamentul Cetuximab.

Protejeaza-te de intepaturile la capuse si consulta medicul alergolog daca observi simptome de alergie dupa consumul de carne.

Nu ezitati sa discutati cu medicul dvs despre aceasta afectiune sa puneti toate intrebarile la care aveti nevoie de raspuns si nu in ultimul rand sa intelegeti cum sa luati corect medicatia antiastmatica.

Protejeaza-te de intepaturile la capuse si consulta medicul alergolog daca observi simptome de alergie dupa consumul de carne de porc.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.