Saptamana mondiala a alergiei – 7-13 Aprilie
Ca in fiecare an, in aceasta perioada sarbatorim saptamana mondiala a alergiei. Anul acesta in saptamana 7 – 13 Aprilie 2019, alergiile alimentare sunt in atentia medicilor. “Problema globala a alergiilor alimentare” trebuie sa fie constientizata mai mult de catre toti medicii, dar mai ales de catre alergologi.
Alergiile alimentare, tot mai frecvente
Alergiile alimentare sunt frecvent intalnite la copii. Alergenii alimentari care dau frecvent alergii sunt: laptele de vaca, cerealele, oul, peste, fructe de mare, alune, arahide, etc. Simptomele pot varia de la simptome usoare la reactii anafilactice amenintatoare de viata. Unele alimente pot fi tolerate in timp de catre copii, cum este cazul oului sau laptelui de vaca. Altele precum alunele, arahidele trebuie evitate toata viata.
Ca medic alergolog recomand parintilor sa respecte regula 1 aliment nou la 3 zile, in ceea ce priveste diversificarea bebelusului. Doar in acest mod isi pot da seama daca alimentul introdus este raspunzator de simtpomele de alergie sau nu.