Alergic la bradul de Craciun?

alergii la bradul de craciun

Sarbatorile de Craciun sunt asteptate cu mult drag in fiecare an. Impodobirea bradului de Craciun, decorarea locuintei, colindele de Craciun, pregatirea mesei, sunt traditii care nu pot fi uitate si sunt iubite de toata lumea. Dar, ce faci daca esti alergic? Ce faci daca ai simptome de alergie atunci cand impodobesti bradul sau cand simti miros de brad? Afla din randurile de mai jos ce poate da alergie si ce este de facut.

Care pot fi simptomele de alergie?

Simptomele alergice sunt in general respiratorii. Acestea se manifesta prin secretii nazale apoase, nas infundat, mancarimi de nas si de ochi, stranut repetat, tuse sau respiratie grea. Persoanele astmatice pot prezenta acutizari ale astmului, din cauza mucegaiului de pe crengile de brad sau mirosului de rasina.

Ai simptome de alergie in perioada Craciunului? afla care ar putea fi alergenii cauzatori:

  • Polenul de brad poate da simptome de alergie ca stranut, nas infundat, secretii nazale apoase, mancarimi de nas si de ochi. simptomele apar dupa expunerea la brad, plimbare prin padure de brazi, pini. Uneori simptomele pot fi si mai severe, cu tuse sau respiratie grea.
  • Mucegaiuri: brazii de Craciun pot avea pe crengute mucegaiuri. In mediul extern, la frig aceste sunt in perioada de latenta, dar odata cu aducerea bradului la cald, in locuinta, acesti spori se activeaza, iar persoanele alergice pot avea simptome de alergie.
  • Praful de casa. In aceasta perioada de iarna, acarienii din praful de casa sunt in concentratie mare in locuinta si dau simptome de alergie. Atentie la brazii artificiali care sunt depozitati timp de 1 an, deoarece acestia pot avea o cantitate mare de praf pe crengute.
  • Rasina bradului este intens mirositoare, miros foarte apreciat in aceasta perioada de Sarbatori. Persoanele astmatice nu pto tolera acest miros intens, acuzand simptome de astm, tuse seaca, respiratie grea si suieratoare.

Ce poti face pentru a te bucura de Sarbatori fara simptome de alergie?

In cazul alergiei la mucegai, se scutura foarte bine bradul inainte de a-l aduce in locuinta si se poate stropi cu un dezinfectant usor care sa stopeze activarea mucegaiurilor. Persoanele cu alergie la polenul de brad, pot inlocui bradul natural cu unul artificial. Cei alergici la praful de casa, vor spala cu jet de apa, bradul artificial inainte de impodobire.

Daca prezentati simptome de alergie atunci cand impodobiti bradul, consultati un medic alergolog. Puteti fi alergici la polen de brad, mucegai sau acarieni. Atentie, daca suferiti de astm bronsic, rasina bradului poate declansa o criza.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.