COVID sau ALERGIE ?

semne raceala

Pandemia COVID, ne-a schimbat. Ne-a schimbat tot si pe toti. Ne-a schimbat modul de a trai, de a lucra, de a merge la scoala, de a socializa si nu in ultimul rand de a gandi. Reguli noi care trebuie respectate cu strictete, menite sa ne faca bine si sa ne mentina sanatosi. Dar, in toata aceasta pandemie, oamenii au inceput sa frecventeze mai putin medicul, tot de frica, de frica sa nu se infecteze cu COVID.

COVID

Infectia cu COVID este tot mai frecventa in jurul nostru. Mii de cazuri zilnice. Debutul poate fi intre 2- 14 zile, cel mai adesea in jurul zilei 5 apar simptomele. Simptomele pot fi foarte variate, de la simptome respiratorii mai usoare sau mai severe, la simptome digestive si stare generala alterata, dar si asimptomatici. Purtarea mastii de protectie, spalatul si dezinfectarea mainilor raman masurile de baza, de protectie impotriva infectiei cu COVID.

articole si noutati
Simptome COVID ALERGIE / ASTM
Febra Da Nu
Frison Da Nu
Tuse Da Da
Stranut Da Da
Secretii nazale Da Da
Nas infundat Da Da
Durere de gat Da Nu
Lipsa miros Da Uneori in rinita
Lipsa gust Da Nu
Respiratie grea Da Da
Stare generala alterata Da Uneori
Prurit / urticarie Nu Da
Dureri de muschi Da Nu
Cefalee Da Nu
Tulburari digestive Da Da, in alergiile alimentare
Debut De obicei 2-14 zile Debut progresiv, in functie de sezon
Durata Depinde de severitate In functie de alergen

ALERGIA

Simptomele infectiei cu covid 19 seamana foarte mult cu cele ale unei alergii. Dupa cum observati in tabelul de mai sus. Sfatul meu ca medic alergolog este ca pacientul care se stie alergic sau astmatic, sa isi continue medicatia conform instructiunilor medicului. Sa nu intrerupa medicatia antialergica si mai ales pe cea pentru astm. Inflamatia din alergie sau cea din astm are nevoie de medicatie. Pacientii alergici si astmatici nu au un risc mai mare de a se infecta sau de a face forme severe cu COVID.

 

Urmati tratamentul indicat de catre medicul alergolog si in timpul pandemiei cu COVID. Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa va adresati medicului alergolog.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.