Medicatia administrata fara indicatie medicala, poate dauna!

automedicatia poate face rau

Medicatia luata fara indicatie medicala poate face bine, dar de multe ori poate face rau, daca nu este adecvata. Circula in ultimul timp un curent in randul pacientilor alergici in special la polen de ambrozie. Au auzit ca unii dintre ei isi administreaza o injectie, care face minuni si care te scapa rapid de simptomele de alergie. Am aflat si eu tot de la pacienti.

Acest medicament de care vorbesc pacientii este o forma de cortizon injectabil. Desi pare ireal, deoarece pacientilor le este frica de cortizon, in cazul acesta teama a disparut complet. Reactiile adverse intalnite la administrarea repetata de cortizon injectabil sau oral, sunt mult mai frecvent intalnite la pacienti, decat in cazul administrarii locale, cand sunt aproape nule.

Vreau sa atrag atentia asupra acestui fapt, deoarece, nu este medicatia adecvata pentru o rinita sau rinoconjunctivita alergica. Aceste medicamente se utilizeaza in forme severe de alergie, pe perioade scurte. Exista solutii medicamentoase mult mai ok, din punct de vedere al reactiilor adverse. Nu contest ca, in cazul medicatiei cu cortizon sistemic beneficiile apar mai repede, dar atentie la efectele secundare. Afectarea oaselor, cresterea glicemiei, cresterea tensiunii arteriale sunt doar cateva dintre ele.

Ce vreau sa spun este ca, cel mai corect este sa consultati medicul alergolog daca aveti o alergie. Sa nu va autoadministrati dvs. medicatie, pentru ca asa a luat vecinul sau vecina si a mers. Fiecare organism este unic si raspunde in felul sau la medicamente. In cazul alergiei la polen de ambrozie exista solutii pentru a combate simptomele, precum exista si solutii pentru a trata alergia. Tot ce trebuie sa faceti este sa programati o intalnire cu un medic alergolog si le veti afla.

Va doresc multa sanatate si sa luati decizii intelepte cu privire la medicatie!

Automedicatia poate face rau! Consulta medicul inainte de a lua orice medicament!

Articole asemanatoare

Comentarii (2)

Bună ziua,
În urma analizelor a reieșit ca am alergie la polen de ambrozie (valoare>100).
Ce tratament ar fi indicat?

Buna ziua, este necesar consult alergologic pentru ca tratamentul difera in functie de simptome. Multa sanatate!

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.