Noutati in dermatita alergica

Alergoshop.ro -Ingrijire delicata pentru piele alergica

In urma cu aproximativ o saptamana a fost ziua mondiala a dermatitei alergica. In aceasta zi, mai mult decat in oricare, s-a discutat si s-a atras atentia asupra impactului pe care il are dermatita alergica asupra sistemului medical si asupra pacientului. Dermatita alergica este o afectiune des intalnita, aparent usoara si trecatoare, dar uneori severa si persistenta.

Dermatita alergica este o afectiune cronica, manifestata prin uscaciune exagerata a pielii si mancarimi intense de piele. In urma uscaciunii, pielea este iritata si apar mancarimi intense. Prin scarpinare, se produc leziuni, care accentueaza si mai tare mancarimile si favorizeaza intrarea mai usor a microbilor si a alergenilor. De aceea, de multe ori, persoanele cu dermatita alergica prezinta infectii ale leziunilor pielii si dezvolta diverse alergii.

Dermatita alergica este o afectiune care apare datorita unor modificari la nivel genetic, care favorizeaza uscaciunea pielii, prin  pierderea de apa si lipide la nivelul pielii. Apare de obicei la bebelusi, de la 2 luni si poate persista chiar si la varsta de adult. Formele pot fi usoare, care se amelioreaza repede prin hidratarea pielii, dar pot fi si severe care necesita medicatie mai complexa.

Alergiile alimentare, dar si cele respiratorii, in special alergia la acarienii din praful de casa, pot fi factori cauzatori si de accentuare a dermatitei alergica. Persistenta leziunilor in ciuda aplicarii corecte a tratamentului, necesita evaluare alergologica. In urma confirmarii alergiei se vor lua masuri terapeutice si de evitare a contactului. In cazul alimentelor se va evita consumul alimentelor alergenice cauzatoare. In cazul acarienilor din praful de casa se vor folosi huse de saltea si perna antiacarieni, se va evita folosirea pernelor cu pene si a depozitarii jucariilor de plus in dormitor.

Noutati in tratamentul dermatitei alergice

Noutatile in tratamentul dermatitei alergice sunt in legatura cu formele severe, cele care afecteaza calitatea vietii pacientului, precum si a familiei acestuia. Mancarimile intense si leziunile streseaza pacientul, indiferent de varsta, afecteaza somnul si viata de zi cu zi.

Formele severe de dermatita alergica nu cedeaza la medicatia clasica, ci necesita medicatie biologica. Daca in formele usoare si moderate (uneori) hidratarea intensa a pielii cu creme emoliente hipoalergenice si aplicarea locala a unguentelor cu cortizon este eficienta, in formele severe aceasta terapie nu poate rezolva leziunile singura. De aceea, daca aveti forme severe de dermatita alergica, leziuni mari pe o suprafata mare a corpului, mancarimi intense este necesar sa discutati cu medicul alergolog sau dermatolog despre terapia biologica. Acest tratament va va usura viata, prin reducerea semnificativa a leziunilor si a mancarimilor. Veti putea sa va desfasurati activitatile zilnice, atat acasa, cat si la lucru sau la scoala, gradinita, fara a avea disconfort.

Medicatia biologica poate fi initiata de la varsta de 6 ani la copiii cu dermatita alergica severa, precum si la adulti.

Nu uitati, daca mancarimile de piele sunt intense si nu cedeaza la medicatia clasica, este necesara evaluare alergologica.

Acum si pacientii cu forme moderat-severe de dermatita alergica pot beneficia de medicatie adecvata, care sa le amelioreze simptomele si calitatea vietii.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu

Siteul nostru utilizează cookie-uri in vederea îmbunătățirii experienței dvs. de navigare.